سعدالله رحیمیخواه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این حمام کاملا مخروبه و متروکه بوده و در زیر آوار و نخاله مانده بود که پس از ثبت ملی آن در سال ۸۸ از سال گذشته اعتبارات اضطراری نجات بخشی به آن تعلق گرفت.
وی یادآور شد: این اثر از جمله حمامهای تاریخی ارزشمند و منحصر به فرد کشور است که از دو حمام تشکیل شده است یکی برای اعیان، اشراف و افسران و دیگری برای عموم مردم است.
رحیمی خواه با اشاره به اینکه در هیچکدام از حمامهای تاریخی کشور 2 قشر همزمان از یک حمام استفاده نمیکردند گفت: قدمت این حمام متعلق به دوران پهلوی است و در سال ۸۸ در فهرست آثارملی به ثبت رسیده است.
وی با بیان اینکه فاز اول این مرمت مربوط به داخل حمام و پاکسازی و لایروبی بوده است اضافه کرد: تمامی مراحل مرمت و بازسازی زیر نظر کارشناسان حفظ و احیای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کردستان قرار دارد.
رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بانه افزود: در سال جاری از محل اعتبارات مرمتی وزارتخانه ۵۰۰ میلیون ریال به عنوان تسهیلات بلاعوض به نماینده مالکان حمام مرزبانی واریز شده است.
وی با اشاره به اینکه این حمام ۴۰۰ مترمربع است افزود: فاز دوم حمام در بیرون آن و مربوط به کارهایی همچون دیوار چینی میشود.
شهرستان مرزی بانه ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.