سید «شهریار حسینی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این طرح با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، بسیج، هلال احمر و به صورت محله محور و بر مبنای تست کرونا و غربالگری بیشتر انجام میشود.
وی اظهار داشت: در این طرح کاهش ۴۰ درصدی فوت و ۵۰ درصدی بستری برای سه ماه را پیشبینی شده که برنامه عملیاتی آن در قالب سه تیم شامل حمایتی، نظارتی و مراقبتی انجام میشود.
مدیرگروه شبکه ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: در تیم حمایت، داوطلبان هلال احمر با پذیرش مسئولیت به خانوادههایی که مورد مثبت کرونا دارند ولی امکان حضور در مراکز را به خاطر کهولت سن ندارند، مراجعه و خدمات ارائه میکنند یا برخی موارد مثبت که مشکل معیشتی دارند از سوی خیران و دولت کمکرسانی میشوند.
حسینی افزود: برخی افراد با آزمایش مثبت نیاز معیشتی ندارند ولی برای نداشتن تردد نیاز است مایحتاج خانه آنان خریداری شود که این مهم از سوی تیم حمایتی اجرا میشود.
وی اظهار داشت: تیم نظارتی برای تشدید نظارت بر عملکرد اصناف و بازدید از آنها و نیز رعایت دستورالعملهای بهداشتی به ویژه از سوی عرضهکنندگان مواد غذایی تشکیل شده است.
مدیرگروه شبکه ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: به ازای هر مرکز جامع سلامت روستایی و شهری یک تیم نظارت از بسیجیان و داوطلبان هلال احمر و بهداشت محیط در استان فعال هستند.
حسینی افزود: تیم مراقبتی نیز در ۲ بخش شامل مراقبت در منزل و ردگیری تماسها فعالیت دارند و اعضای این تیم، تماس فرد کرونا مثبت را رصد میکنند و در صورت ارتباط با افراد آنان را شناسایی و آزمایش کرونا گرفته میشود.
وی اظهار داشت: در مراقبت در منزل نیز یک پزشک و پرستار فعال هستند و در صورتی که فرد مبتلا قادر به مراجعه برای درمان نباشد با حضور در منزل خدمات تشخیصی و درمانی به صورت رایگان ارائه میشود.
بر اساس اعلام سیما ساداتلاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور تا ۱۶ آذر ۱۳۹۹ به یک میلیون و ۴۰ هزار و ۵۴۷ نفر رسیده و ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.