اسلام‌آباد - ایرنا - پاکستان که از ماه‌های گذشته به پیشنهاد چین مراحل آزمایش بالینی واکسن احتمالی کرونا را آغاز کرده است اکنون در تکاپوی تولید بومی این واکسن همزمان با افزایش موج جدید شیوع ویروس کووید-۱۹ در این کشور است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این روزها موج دوم شیوع کرونا در شهرهای مختلف پاکستان شدت گرفته و پس از چندماه کاهش نسبی در ابتلا و یا مرگ و میر بیماران کرونایی، این کشور بار دیگر شاهد افزایش شمار بیماران و قربانیان ناشی از ویروس کووید-۱۹ است.

در کنار تکاپوی دانشمندان پاکستانی برای تولید بومی واکسن کرونا، فعالیت هماهنگ چند دانشگاه علوم پزشکی این کشور به ویژه در شهر کراچی برای دستیابی به داروهایی که بتواند از شدت بحران وضعیت بیماران کرونایی بکاهد، نیز ادامه دارد.

وزیر توسعه و برنامه‌ریزی پاکستان که‌ همزمان ریاست ستاد ملی عملیات و مدیریت مبارزه با کرونا را برعهده دارد، روزهای گذشته اعلام کرد: پاکستان رسماً اقدامات برنامه‌ریزی شده برای تولید بومی واکسن کرونا را آغاز کرد.

این درحالی است که «عمران‌خان» نخست وزیر پاکستان نیز پیش‌تر طی حکمی از وزارت بهداشت این کشور خواست تا مقدمات لازم برای تحقیق و تولید واکسن کرونا را فراهم کرده و پیشنهادات متخصصان و دانشمندان این کشور را جمع‌بندی کند.

دفتر نخست وزیری پاکستان نیز با انتشار حکم عمران‌خان، از همکاری این کشور با آمریکا برای ساخت واکسن کرونا خبر داد. همزمان پاکستانی‌ها در حال طی مراحل آزمایشی واکسن چینی کرونا نیز هستند.

رئیس ستاد عملیات و مدیریت مبارزه کرونا در پاکستان با اشاره به ادامه آزمایش بالینی واکسن چینی کرونا، گفت: آزمایش بالینی واکسن چینی در پاکستان وارد سومین مرحله شده و قرار است روی ۱۰ هزار پاکستانی آزمایش شود.

«فیصل سلطان» دستیار ویژه نخست وزیر و سرپرست وزارت بهداشت پاکستان اعلام کرد: نتیجه آزمایش بالینی واکسن کرونا بین چهار الی شش ماه مشخص می‌شود.

کارشناسان سلامت در پاکستان گفتند: شیوع مجدد و نگران کننده ویروس کرونا که از سرعت آن کاسته نشده است باعث شد تا دولت عمران‌خان تلاش‌های خود را نیز برای تولید بومی واکسن و همزمان سفارش برای خرید واکسن خارجی کرونا در اولین فرصت تسریع کند.

پاکستان که پیش‌تر بر لزوم دسترسی یکسان کشورها به هرگونه واکسن برای ریشه‌کنی ویروس کووید-۱۹ تاکید داشته، اکنون به صف سفارش دهندگان واکسن کرونا پیوسته و برای آن از هم اکنون بودجه ۱۵۰ میلیون دلاری کنار گذاشته است.

رسانه‌های پاکستانی‌ نیز اعلام کردند: قشر ضعیف، مبارزان خط مقدم کرونا و بیمارانی که در وضعیت خطرناک قرار دارند جزو اولویت دولت برای استفاده از واکسن کرونا می‌باشند و با همین دیدگاه بودجه اختصاصی خرید واکسن کرونا به دستور «عمران‌خان» نخست وزیر پاکستان مصوب شد.

همزمان دولت پاکستان هفته گذشته رسما اعلام کرد که این کشور تصمیم گرفت تا 4 ماه آینده این واکسن را بطور رایگان در اختیار شهروندان قرار دهد.

از زمان شیوع کرونا در پاکستان (یعنی از هفتم اسفندماه ۹۸) تا کنون ۸ هزار و ۳۶۱ نفر از بیماران کرونایی جان سپردند. در مجموع ۴۱۶ هزار و ۴۹۹ نفر به کرونا مبتلا شده‌اند.