«محمدحسین انصاری فرد» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره مرغ سایز افزود: اکنون در کشورهای توسعه یافته از مرغ سایز با حداقل بقایای آنتی بیوتیکی با وزن های ۱.۵ تا ۱.۸ کیلوگرم استفاده می شود.
وی اظهارداشت: کشورهای اروپایی همچون فرانسه و هلند و حتی غیر اروپایی همچون برزیل برای واردات از مرغهای سایز پایین وزن همچون ۱.۲ تا ۱.۴ کیلوگرم استفاده میکنند.
مدیر سابق مجتمع مرغ آرین گفت: ایران دارای مرغ گوشتی نژاد «هایبرو» است که مرغ زنده آن تا ۳۵ روزگی حدود ۲ کیلوگرم و گوشت مرغ آن حدود ۱.۵ تا ۱.۶ کیلوگرم وزن میگیرد که در تمام دنیا به آن مرغ سایز میگویند.
انصاریفرد با بیان اینکه این مرغ از نژادهای مشابهش جلوتر بوده و صرفه اقتصادی بالایی دارد، افزود: مرغ سایز قبل از ۳۵ روز به دلیل اینکه هنوز دوره بیماری هایش شروع نشده واکسن و آنتی بیوتیک کمتری دریافت میکند، همین امر در طعم، مزه و هضم آسان توسط دستگاه گوارش موثر است.
وی براین باور است که مرغ از ۳۵ روزگی به بالا وارد دوره پیری و افول ایمنی میشود، به همین دلیل شروع به وزنگیری میکند که اکثر تولیدکنندگان و کشتارگاهها خواستار چنین مرغهایی هستند که بتوانند درآمد بیشتری کسب کنند.
مرغهای سنگین دارای باقیمانده دارویی هستند
عضو مشاوران کمیته ملی ارتقای مرغ صنعتی ایران تصریحکرد: سازمان جهانی بهداشت دام به طور مرتب بر کیفیت غذا و مصرف مرغ سایز در کشورها برای جلوگیری از مقاومت دارویی توصیه و تاکید دارد، اما در کشور ما تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به دنبال مصرف مرغ های سنگین وزن هستند که به طور قطع دارای باقیمانده دارویی است.
وی با بیان اینکه طبق آمارها ایران جز کشورهای دارای عارضه خطرناک مقاومت آنتی بیوتیکی بالاست، گفت: مرغ سنگین وزن به طور حتم دارای دوره پرورش ۴۵ تا ۵۰ روز با وزن بالای دو کیلوگرم و دارای باقیمانده آنتی بیوتیکی هستند.
انصاری فرد گفت: طبق قانون، کشتارگاه ها موظفند که مرغ زنده بالای دو کیلوگرم و ۳۵ روز دوره پرورش را برای کشتار نپذیرند، اما در کشور، خلاف قانون عمل می شود و به دلیل درآمدزایی بیشتر تولیدکنندگان و کشتارگاه ها خلاف قانون عمل می کنند.
وی ادامه داد: مصرف مرغ با وزن بالا از لحاظ استانداردهای بهداشتی در هیچ جای دنیا توصیه نمی شود و مطالعات ما نشان می دهد که ادامه این روند برای سلامت جامعه خطرناک است.
مدیر سابق مجتمع مرغ آرین گفت: جالب اینجاست با وجود اینکه مصرف مرغ سایز برای سلامت جامعه مفید است اما در بازار ایران جایگاهی ندارد، در مقابل به دلیل نفوذ شرکت های خارجی مردم به دنبال مصرف مرغ های سنگین وزن دارای باقیمانده دارویی و دیرهضم هستند.
انصاری فرد براین باوراست که مصرف مرغ سلامت در جامعه نیازمند حمایت دولت، مجلس شورای اسلامی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور در تولید تا مصرف است تا مردم به سمت مصرف مرغ سایز گام بردارند.
عضو مشاوران کمیته ملی ارتقای مرغ صنعتی ایران با اشاره به اینکه به طور حتم باور مصرف کنندگان برای استفاده از مرغ درشت یک باور نادرست است، گفت: در کشورهای اروپایی و آمریکا مرغ سایز کمتر از ۱.۶ کیلوگرم است که مورد مصرف قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه سالیانه بیش از چهار میلیارد دلار صرف واردات نهاده های دامی ذرت، سویا و جو می شود، اضافه کرد: تولید مرغ سایز موجب کاهش هزینه های تولید می شود، زیرا اکنون به ازای هر دو کیلوگرم دان یک کیلوگرم گوشت مرغ تولید میشود.
به گفته وی، این درحالی است که در تولید مرغ سایز به ازای هر ۱.۶ کیلوگرم دان یک کیلوگرم گوشت مرغ تولید میشود که بهصرفه است.
انصاریفرد افزود: اکنون تولیدکنندگان و کشتارگاه ها برای درآمدزایی بیشتر به دنبال مرغ سنگین وزن هستند یعنی به ازای یکهزار قطعه مرغ سنگین نسبت به مرغ سایز، تولیدکننده و کشتارگاه پول بیشتری دریافت میکنند.
عضو کمیته ملی ارتقای مرغ صنعتی ایران، با اشاره به اینکه در دهه ۸۰ همه مزارع مرغ صنعتی ایرانی در قزوین و تبریز به حراج گذاشته شد، گفت: همین امر موجب تضعیف مرغ گوشتی صنعتی ایران شد تا جایی که دیگر نژاد ایرانی با نژادهای خارجی قابل رقابت نبود.
وی اضافهکرد: دولت در صورت حمایت از نژاد ایرانی بهتر است از تولیدکنندگان مرغ اجداد و مادری حمایت کند تا به تولید قابل رقابتی دست پیدا کنیم.
انصاری فرد براین باور است تولید و مصرف مرغ سایز نیازمند حمایت و مشوق های دولتی و قانونی است که باید مصرف آن در بستر جامعه فرهنگسازی شود.
به گزارش ایرنا، جشنواره فرهنگسازی و اطلاعرسانی مرغ سایز با هدف سلامت بیشتر خانوار، مصرف کمتر دارو و آنتی بیوتیک، صرفه اقتصادی و دورریز کمتر برای خانوار و تأمین گوشت با کیفیتتر و لذیذتر، در ماههای آذر و دی سال جاری برگزار میشود.
این جشنواره در راستای برنامه ملی ارتقای امنیت و سلامت گوشت مرغ اجرا میشود.
سال گذشته (۱۳۹۸) بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن انواع گوشت مرغ درکشور تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه شد.