به گزارش ایرنا، این تارنمای آمریکایی روز یکشنبه گزارش داد: گزارش ضعیف مربوط به وضعیت اشتغال در آمریکا در روز جمعه شواهد روشنی را ارائه داد. براساس نظرسنجی از نهادهای تجاری، ماه گذشته تنها ۲۴۵ هزار فرصت شغلی در آمریکا افزوده شده که به طور غیرمتعارفی ۶۰ درصد از این مشاغل به شرکت های حمل و نقل و پیک های موتوری مربوط می شوند که آن هم به دلیل رونق خرید آنلاین در دوران همه گیری است.
بدتر این که میزان بیکاری ارزیابی شده با استناد بر نظرسنجی از خانوارها برای اولین بار از زمان شیوع همه گیری در ماه آوریل منفی شد.
نظرسنجی از خانوارها نشان می دهد درمقایسه با نظرسنجی از تشکیلات تجاری که برای ارزیابی مشاغل ایجاد شده در هر سال از آنها استفاده می شود، وضعیت بازار کار با سرعت بیشتری رو به وخامت رفته است.
اسکات اندرسون اقتصاددان ارشد شرکت خدمات مالی «بنک او وِست» در کالیفرنیا گفت: برای مثال در دوران رکود بزرگ در آمریکا بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹میلادی نظرسنجی از خانوارها کاهش بیکاری را ۱۰ ماه زودتر از آنچه که در نظرسنجی ها از تشکیلات تجاری پیش بینی می شد نشان داد.
همین الگو در دوران رکود بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۱ نیز تکرار شد.
بررسی ها علت وخامت اوضاع اقتصادی و افزایش بیکاری در آمریکا نشان می دهد که مشاغل تجاری کوچک مانند رستوران ها و فروشگاه های خانوادگی مجبور هستند در واکنش به محدودیت های جدید دولتی نیروهای خود را کاهش دهند.
شرکت های بزرگتر از چنین آسیبی مصون نیستند اما بیشتر آنها توانسته اند در مقایسه با صنایعی مانند صنایع مسافرتی و سرگرمی که بیشترین آسیب را در دوران کرونا متقبل شده اند، مقاومت بهتری در برابر این طوفان داشته باشند.
این که این اوضاع بد تا چه مدت طول خواهد کشید بستگی به سرعت شیوع ویروس یا کاهش مبتلایان دارد. تصویب سریع بسته کمک مالی دیگری از سوی دولت فدرال نیز می تواند این فشار اقتصادی را کاهش داده و به کاستن از مشکلات اقتصادی قبل از دوران واکسیناسیون در جهان کمک کند. برخی شرکت های داروسازی در آمریکا همچون فایزر و مدرنا تلاش می کنند بزودی واکسن های خود را در اختیار نهند اما واکسینه کردن بیشتر جمعیت به زمان طولانی تری نیاز دارد.
نظرسنجی درباره احساسات مصرف کننده در آینده سرنخ های بیشتری را درباره احساسات کنونی آمریکایی ها ارائه خواهد داد. اگر با افزایش مبتلایان کرونا مردم کمتر تردد کنند این امر هزینه ها را کاهش خواهد داد در این صورت ضربه مهلک دیگری بر بازار کار و رونق اقتصادی گسترده تر وارد خواهد شد. بعید به نظر می رسد که در ایام تعطیلات دست اندرکاران کسب و کار به دلیل انتظارات ناشی از فروش اندک، نیروی بیشتری را استخدام کنند.
کرونا در آمریکا تاکنون نزدیک به ۱۵ میلیون نفر از جمعیت این کشور را مبتلا کرده که از این تعداد ۲۸۷ هزار و ۸۲۵ نفر جان باخته اند. گردهمایی ها در ایام روز شکرگذاری در آمریکا شمار مبتلایان و مرگ ومیر در این کشور را افزایش داد و اکنون با فرار رسیدن ایام سال نو و کریسمس نگرانی ها درباره افزایش ابتلا و مرگ ناشی از این ویروس کشنده در آمریکا تشدید شده است.