رضا گوهری رفعت روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: این فرد متخلف اقدام به انتشار تصویر خود در کنار یک سر «تشی» در شبکههای اجتماعی کرده بود که با همکاری پلیس فتا شناسایی شد.
وی اضافه کرد: این فرد که ساکن یکی از روستاهای رزن است با دستور مقام قضائی توسط محیطبانان شهرستان رزن دستگیر و به جرم شکار غیرمجاز یک سر تشی با تشکیل پرونده به دادگاه معرفی شد.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست رزن اظهار داشت: برخی از شکارچیان به منظور خودنمایی و نشان دادن قدرت خود اقدام به انتشار تصاویری از خود به همراه اسلحه و گونه جانوری شکار شده در فضای مجازی میکنند.
گوهری رفعت یادآوری کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون این دومین مورد از شناسایی و دستگیری متخلفانی است که پس از شکار غیرمجاز، تصاویر حیات وحش شکار شده را در فضای مجازی منتشر میکنند و در پرونده نخست نیز فرد متخلف اقدام به انتشار تصویر شکار خرگوش کرده بود.
وی خاطر نشان کرد: باور غلط تأثیر مثبت، خوردن گوشت تشی در درمان برخی از امراض و بیماریها از جمله آسم منجر به هدف گلوله قرار گرفتن این گونه جانوری شده است در حالی که از منظر علمی این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد.
وی با بیان اینکه هیچگونه مجوزی امسال برای شکار صادر نشده است افزود: حمایت و حفاظت از حیات وحش ضروری است و انتظار میرود مردم ضمن حفاظت از محیط زیست و گونههای جانوری هرگونه تخلف محیط زیستی را به سامانه ۱۵۴۰ گزارش دهند.
تشی یا خارپشت، پرخار ترین جانور روی زمین است هرچند نام علمی آن خوک پرخار معنی میدهد. در حدود ۲۴ نوع جوجه تیغی وجود دارد و همه آنها با پوششی از خارهای سوزن مانند دارند.