به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، براساس داده های وزارت کار و تامین اجتماعی اسپانیا، نرخ بیکاری بلندمدت در این کشور شاهد افزایش ۳۲ درصدی بوده؛ به نحوی که با تعطیلی کسب و کارها با افزایش ۴۰۰ هزار نفری از ۱ میلیون و ۶۳ هزار نفری در ماه فوریه (بهمن_ اسفند ۹۸) به ۱ میلیون و ۴۶۳ هزار نفر در ماه اکتبر (مهر_ آبان ۹۹) رسیده است.
طبق اطلاعات این وزارتخانه، هرچند در هر دو شاخص بیکاری و بیکاری بلندمدت شاهد روند صعودی بوده ایم اما این رشد در نرخ بیکاری بلندمدت محسوس تر بوده است. به این ترتیب نرخ بیکاری نیز در اسپانیا در بازه زمانی ماه فوریه تا اکتبر با (مهر و آبان) افزوده شدن ۷۸۰ هزار نفر، به مجموع سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسیده است.
مدت زمان بیکاری یک شاخص کلی اقتصادی است. زمانی که بحران اقتصادی منجر به افزایش بیکاری میشود، افزایش اولیه در بین بیکاران کوتاه مدت مشاهده میشود. در شاخصهای بینالمللی بیکاری با طول مدت ۶ ماه را کوتاه مدت و با مدت ۱۲ ماه یا بیشتر را بلندمدت تعریف کردهاند.
صندوق بین المللی پول در تازه ترین گزارش خود ضمن اشاره به اینکه اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۴.۴ درصد کوچکتر خواهد شد، اعلام کرد اسپانیا در سال جاری میلادی با کاهش ۱۲.۸ درصدی تولید ناخالص داخلی، شدیدترین رکود اقتصادهای پیشرفته را متحمل خواهد شد. همچنین این کشور شاهد بیشترین افزایش نرخ بیکاری خواهد بود.
نشریه اکونومیستا پیشتر در گزارشی نوشت، اقتصاد اسپانیا در مقابله با یک شوک که میلیونها نفر را مجبور به خانه نشینی طی چند هفته کرد، از تجهیزات لازم برخوردار نبود و ابزارهای کمتری نسبت به دیگر کشورهای هم پایه خود در این زمینه داشته است. علیرغم شبکه امنیت فوق العاده ای که برای حمایت از اشتغال با تعلیق شاغلین ایجاد شد، اسپانیا به دلیل تعداد بالای موقعیت های شغلی موقت، نتوانست از ضربه ناگهانی و عمیق به بازار کار اجتناب کند و همین موضوع نقش بسیار منفی در نرخ مصرف داشت.
پیامدهای بحران اقتصادی ناشی از شیوع کووید -۱۹ اگرچه به طور مساوی در همه کشورهای اتحادیه اروپا توزیع نشده اما نکته حائز اهمیت اینکه حتی اقتصادهای پیشرفته قاره سبز نیز نتوانسته اند از آثار اجتناب ناپذیر این ویروس در امان بمانند.
سازمان آمار ملی بریتانیا اخیراً در گزارشی نوشت، نرخ بیکاری در اتحادیه اروپا در اکتبر ۲۰۲۰( مهر) سالانه ۲.۱۸ میلیون نفر بوده و از ۶.۶ درصد به ۷.۶ درصد رسیده است. بیکاری در بریتانیا در سه ماهه منتهی به سپتامبر (شهریور) ۸.۴ درصد بود که افزایش ۰.۹ درصدی در سال را نشان می دهد و ۷۸۲ هزار شغل بین ماه های مارس تا اکتبر (فروردین-اسفند) از دست رفتند.
بر اساس گزارش یورواستات، در ماه اکتبر، ۱۷.۵ درصد برابر با حدود سه هزار و ۱۱۵ نفر از قشر جوان (کمتر از ۲۵ سال) در اتحادیه اروپا شغل خود را از دست داده اند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۲۰۱۹) ۴۰۴ هزار نفر افزایش داشته است.
شمار مبتلایان کرونا در جهان در حالی از ایستگاه ۶۷ میلیون و ۳۹۳ هزار نفر گذشته است که بیش از ۱۸ میلیون و ۴۴۲ هزار مورد از مجموع کل این آمار به قاره اروپا اختصاص دارد.
براساس آخرین اطلاعات ارائه شده، اسپانیا با ثبت بیش از یک میلیون و ۶۹۹ هزار مورد ابتلا و افزون بر ۴۶ هزار مورد فوت در اثر ابتلا به ویروس کرونا، به لحاظ شمار مبتلایان در جایگاه هشتمین کشور درگیر در فهرست جهانی قرار دارد.