به گزارش ایرنا، «راس ویلسن» به خبرنگاران در کابل گفته است که بخش مشخصی در ارتباط به این مورد در توافقنامه مریکا با طالبان جا داده شدهاست.
وی افزوده است که هرچند از در ذهن من تاریخی مشخصی برای آن وجود ندارد اما این دیدگاه ماست و از آنجای که مربوط به ما می شود همه بخش های توافق نامه آمریکا و طالبان با یکدیگر گروه خورده است.
ویلسن تأکید کرده است که دولت نمی تواند تنها یک بخش از توافقنامه را اجرا کند.
محمد نعیم، سخنگوی هیئت مذاکره کننده طالبان در قطر هم گفته است که در دیدار اخیر با زلمی خلیلزاد، فرستادۀ ویژه آمریکا برای صلح افغانستان با اعضای گروۀ طالبان نیز در خصوص آزادی زندانیان این گروه گفتوگو شدهاست.
این در حالیست که تعدادی از مقامات دولت افغانستان و سیاستمداران با انتقاد از آزادی پنج هزار زندانی طالبان گفته اند تعداد زیادی از زندانیان آزاد شده به میدان نبرد باز گشته اند.
طالبان تعهد داده بود که هیچیک از زندانیان آزاد شده به میدان جنگ باز نمی گردند.
اشرف غنی پیش از این گفته بود که آزادی زندانیان پیش از دستیابی به صلح خط قرمز خود است ولی وی با فشار آمریکا مجبور به آزادی زندانیان طالبان شد.
این بار نیز دولت ترامپ در تلاش است که پیش از ترک کاخ سفید تعهد خود برای آزادی هفت هزار زندانی دیگر طالبان را بدون دستیابی به صلح محقق کند.
«محمدعارف رحمانی» نماینده استان غزنی در مجلس نمایندگان می گوید که این خواسته طالبان و آمریکا بطور کامل نادرست است و اگر دولت به این خواسته تن دهد باج دهی پیش از صلح به طالبان خواهد بود.
رییسجمهور افغانستان هم در نخستین نشست شورای عالی مصالحه ملی گفت که حکومت افغانستان با رهایی بیش از پنجهزار زندانی طالبان تعهدش را برای صلح ادا کردهاست و اکنون نوبت طالبان است که به تعهدات خودعمل کرده و آتشبس اعلام کنند.