به گزارش ایرنا، «گرولد بودِکِر» روز دوشنبه در مراسم روز جهانی خاک که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار میشد، با تأکید بر اهمیت تنوع زیستی خاک و نقش محوری آن در حفظ حیات بر روی کره زمین و تأمین امنیت غذایی و تغذیه، افزود: کیفیت و سلامت خاک تا حد زیادی تعیینکننده تولید و پایداری کشاورزی و کیفیت زیستمحیطی بوده و بهواسطه آن بر سلامت گیاهان، حیوانات و انسان اثر میگذارد.
نماینده فائو با اشاره به اینکه بهبود تنوع زیستی خاک اهمیتی حیاتی در اطمینان از سلامت خاک و همچنین آینده امنیت غذایی و تغذیه دارد، اظهار داشت: خاکهای سالم و دارای تنوع زیستی، بهعنوان بزرگترین منبع ذخیره خاکزی کربن، از طریق ذخیره (ترسیب) کربن و کاهش انتشار گازهای گلخانهای در جو زمین، میتوانند نقش مهمی را در کاهش تاثیرات تغییرات اقلیمی ایفا کنند.
وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی خاک، گفت: ارگانیسمهای موجود در خاک نهفقط انواع خاصی از آلودگیها را تجزیه یا پاک میکنند، بلکه تنوع زیستی موجود در خاک منبعی ضروری از مواد و عناصر شیمیایی و ژنتیکی مورد نیاز برای توسعه داروهای جدید است.
بودِکِر از همه دستاندرکاران ملی و بینالمللی خواست تا در کنار هم زمینه تدوین و اجرای سیاستها و برنامههایی را تسهیل کنند که علاوه بر ترویج نظامهای کشاورزی پایدار، توجه ویژهای به تقویت و غنابخشی تنوعزیستی خاک داشته باشند تا مواد آلی خاک را افزایش دهند و با فقدان و تخریب خاک ناشی از فرسایش بادی و آبی مقابله کنند.
وی تاکید کرد:سازمان ملل متحد به عنوان نهادی پیشرو در ترویج نظامهای کشاورزی پایدار، آماده حمایت از کشور برای توسعه و اجرای بیش از پیش شیوههای کشاورزی اکولوژیک و تضمین خاکهای سالم و دارای تنوع زیستی پایدار است.
مراسم روز جهانی خاک امروز با شعار «خاک را زنده نگه داریم و تنوع زیستی خاک را حفظ کنیم» با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد.
به گزارش ایرنا، مطابق آمارها ۱۲۵ میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض فرسایش آبی و ۲۱ میلیون هکتار از خاک کشور در معرض خطر فرسایش بادی قرار دارد.