شیراز - ایرنا- استان فارس در راستای اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی در کارزار با کرونا، افزون بر ۲ هزار گروه حمایتی، نظارتی و مراقبتی را برای اجرای دقیق این طرح ساماندهی کرده است.

تمرکز طرح شهید سلیمانی بر بحث پیشگیری از کرونا است و این طرح شامل سه گام اصلی مراقبت، حمایت و نظارت است.

این طرح در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری، دستورات فرماندهی‌کل سپاه و پیرو تفاهم‌نامه سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت، اجرا می شود.

این طرح هم‌اکنون با هدف قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در شیراز و دیگر شهرهای استان فارس در حال اجرا است. 

 مرحله اول طرح شهید سلیمانی گام مراقبت است که طبق تفاهم با وزارت بهداشت، قرار است در سطح استان فارس ، پایگاه‌های سلامت، مراکز جامع و مراکز منتخب، در اختیار این طرح قرار بگیرند.

در این مرحله از اجرای طرح  مراقبین سلامت به در منازل مراجعه و  بسته بهداشتی  و اطلاع‌رسانی پیشگیری از کرونا به خانوارها ارائه می‌کنند؛ اگر در خانواده‌ای فردی مبتلا به کرونا بود یا مشکلی وجود داشت اسامی این خانواده‌ها را یادداشت می‌کنند و برای اعزام پزشک یا پرستار اقدام می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز  روز دوشنبه در نشست هم اندیشی اجرای طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی»، اجرای  این طرح ملی  را راهکاری برای پیشگیری و کنترل کروناویروس عنوان کرد.

مهرزاد لطفی ،  طرح ملی شهید حاج «قاسم سلیمانی» را یکی از طرح های بزرگ کشور خواند که کمک بسیار شایانی به مجموعه سلامت می کند.

لطفی ، ضمن قدردانی از همکاری مطلوب مجموعه سپاه فجر استان با دانشگاه علوم پزشکی شیراز در اجرای طرح ملی شهید حاج «قاسم سلیمانی» گفت: اجرای موفقیت آمیز و تاثیرگزار این طرح، گواه همکاری بین بخشی و مشارکت و همراهی مردم است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بر آموزش دقیق تیم های مراقبتی، حمایتی و نظارتی طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکید و کرد و افزود: امیدواریم استان فارس با اجرای دقیق این طرح ملی، بار دیگر در سطح کشور بدرخشد.

معاون عملیات سپاه فجر استان فارس نیز در این نشست، گفت: مجموعه سپاه فجر استان با تمام توان و ظرفیت در مقابله با کرونا با دانشگاه علوم پزشکی شیراز همکاری دارد.

سرهنگ محمد رجبی ضمن ارایه گزارشی از فعالیت‌های سپاه فجر استان در طرح شهید حاج  قاسم سلیمانی اظهار داشت: ۶۰۶ قرارگاه سلامت محله، ۷۸۸ تیم مراقبتی، ۸۴۶ تیم حمایتی و ۳۶۸ تیم نظارتی در سطح استان سازماندهی شده است.

وی در خصوص اقدامات سپاه فجر استان، نیروهای اجرایی طرح، مراکز قرنطینه محلی مانند مساجد، مدارس و حسینیه ها، بسته های معیشتی، تیم های نظارتی مشترک بین سپاه و دانشگاه، همکاری سازمان های مرتبط در اجرای این توضیحاتی ارایه داد.

سرهنگ رجبی اقدامات انجام شده از سوی سپاه فجر استان در طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» را با محوریت و همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز و مراکز تحت پوشش آن عنوان کرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز ضمن تقدیر از همکاری سپاه و بسیج جامعه پزشکی به دلیل حمایت های شبانه روزی و همه جانبه با مجموعه دانشگاه، هدف اصلی این طرح را شناسایی موارد مثبت بدون علامت و حمایت از بیماران و خانواده آنان بیان کرد.

 عبدالرسول همتی  افزود: با توجه به لزوم برنامه ریزی و هماهنگی بین بخشی، لازم است جلسات هماهنگی قرارگاه شهرستانی شیراز، به صورت روزانه برگزار شود.

ورود ۹۰۰ تخت جدید به چرخه بستری بیماران کرونا 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز نیز گفت: ثمره اقدامات در حوزه پیشگیری را می توان در کاهش مراجعه به بیمارستان ها و بستری بیماران مشاهده کرد.

 علی اکبری با بیان اینکه با ورود موج سوم کروناویروس، علاوه بر تخت های اختصاص یافته قبلی، ۹۰۰ تخت جدید نیز به بخش های کووید۱۹ اضافه شد.

بر اساس آمارهای ستاد استانی مدیریت کرونا در استان فارس ، تعداد شهرستان های استان دارای وضعیت قرمز همه گیری کرونا که پیش از این ۱۱ شهرستان بود به چهار شهرستان کاهش یافته است.

هم اکنون از ۳۶ شهرستان فارس، چهار شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۵ شهرستان دارای وضعیت نارنجی و هفت شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، ۱۵۳ هزار و ۱۹۹ نفر در فارس به بیماری کووید۱۹ مبتلا شدند.

بر این اساس، هم اکنون یک هزار و ۵۰۰ بیمار مشکوک و علامت دار در بیمارستان های استان بستری هستند که از این تعداد، ۳۲۴ بیمار مبتلا به کووید۱۹ به دلیل وخامت وضعیت جسمی در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های سطح استان بستری هستند.