ساری - ایرنا - طرح توسعه زراعت چوب در مازندران عصر امروز دوشنبه با کاشت نهال در یک عرصه ۱۰۰ هکتاری در منطقه " زاغمرز " شهرستان بهشهر به طور رسمی اجرایی شد.

به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران ، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در مراسم اجرای این طرح گفت : طبق برنامه ریزی انجام شده توسعه زراعت چوب به عنوان یکی از مهم ترین برنامه های جهش تولید مصوب شد که طی یک برنامه ۲ ساله در مازندران باید حدود چهار هزار هکتار زراعت چوب با کاشت حدود ۶ میلیون اصله نهال انجام شود. ‎

حسن خیریانپور افزود: برای تامین مواد اولیه حدود ۲۳۵ واحد سلولزی و نئوپان و صنایع چوب و کاغذ استان و صیانت از جنگل و جلوگیری از خروج ارز از کشور برای واردات چوب و همچنین محیط زیست و حفظ خاک و اشتغال و درآمدزایی مردم ضرورت ایجاب می کند که زراعت چوب در استان توسعه یابد.

وی ادامه داد: با توجه به اقتصادی بودن این فعالیت، ستادی در استان تشکیل شده است ت با ایجاد یک عزم همگانی در مدیران استانی و شهرستانی و تشکل های بخش خصوصی برنامه زراعت چوب را به صورت جدی پیگیری و اجرایی کند که امروز آغاز اجرای این برنامه مهم جهش تولید در مازندران است.

برابر قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در اجرای طرح زراعت چوب تعهد دارد با بهره‌گیری از توان بخش خصوصی تا پایان این برنامه حدود ۷۵ هزار هکتار از اراضی جنگلی و جلگه ای در کشور را با کشت گونه های "صنوبر" و "اوکالیپتوس "نهال کاری کند.

همسو با اجرای قانون پنج ساله ششم توسعه و نیز طرح توقف بهره برداری از جنگل های شمال ، دولت مکلف شد تا به منظور اشتغالزایی ، تامین چوب صنایع چوبی و  حفظ جنگل ها، طرح زراعت چوب را اجرا کند و بر این اساس سهم استان مازندران برابر دستورالعمل اجرای طرح چهار هزار و ۵۰۰ هکتار است  که از این میزان ، حدود ۱۰۰ هکتار آن باید در غرب مازندران اجرا شود.

اهمیت این طرح پس از محدودیت‌های بهره برداری چوب از جنگل‌های شمال کشور در قالب طرح  استراحت، تنفس جنگل  و با هدف تامین نیاز چوب صنایع داخلی، یکی از اساسی‌ترین موارد پیش شرط اجرای این طرح در یک دوره ۱۰ ساله بوده است.

سوابق مصوبه قانونی توسعه زراعت چوب هم به سال ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی برمی‌گردد و یکی  از مهم‌ترین اهداف این قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان یک تکلیف بود که در دی ماه سال ۱۳۹۲ نیز دولت مصوبه ای در خصوص بهینه سازی وضعیت مدیریت منابع طبیعی گذراند که در ماده ۴۸ آن  بر ضرورت توسعه زراعت چوب تاکید داشت .

براساس آمار از ۲ میلیون و۳۰۰ هزار هکتار مساحت مازندران حدود ۸۸ درصد منابع طبیعی تشکیل می دهد.