بغداد – ایرنا – در سایه نگرانی‌های برخی محافل داخلی بغداد درباره حضور ریاض در این کشور؛ رئیس جمهوری عراق و وزیر تجارت و سرمایه گذاری سعودی امروز دوشنبه بر اهمیت تقویت روابط دوجانبه تاکید کردند.

به گزارش ایرنا، دفتر ریاست جمهوری عراق در بیانیه ای اعلام کرد که «ماجد القصبی» وزیر تجارت و سرمایه گذاری سعودی و هیات همراه وی امروز با «برهم صالح» رئیس جمهوری عراق در کاخ «السلام» در بغداد دیدار و گفت وگو کرد.

این بیانیه افزود: دوطرف در این دیدار روابط مستحکم بین دو کشور همسایه و دو ملت برادر و راه‌های تقویت آن در همه زمینه ها را بررسی کردند.

برپایه این گزارش، رئیس جمهوری عراق بر اهمیت توسعه روابط دوجانبه،  تقویت افق های همکاری در زمینه های مختلف، کار در زمینه توافقنامه ها و یادداشت تفاهم های امضا شده بین دو کشور در زمینه های اقتصاد و سرمایه گذاری و تبادل تجاری و نیز تقویت آن در مسیر افزایش همکاری و هماهنگی مشترک در راستای تحقق منافع ملت دو کشور تاکید کرد.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: در این دیدار از عمق و توسعه روابط برادرانه عراق و عربستان و تمایل فراوان دو کشور برای توسعه همکاری و هماهنگی دوجانبه مستحکم و پل زدن روابط بین عراق و شورای همکاری ستایش و بر عراقی امن و باثبات و برخوردار از حاکمیت و روابط مستحکم با عمق عربی و همسایگان اسلامی خود در راستای تضمین امنیت، ثبات و توسعه منطقه و تلاش مشترک برای برقراری صلح برای ملت های آن تاکید شد.

این بیانه افزود: وزیر تجارت سعودی نیز از رئیس جمهور عراق تقدیر و تشکر کرد و بر پایبندی عربستان به حمایت از ثبات عراق و تقویت ریشه های همکاری بین دو کشور در همه زمینه و همکاری در بخش های اقتصادی و سرمایه گذاری و تجارت در راستای تحقق منافع دو ملت برادر تاکید کرد.

هیات اقتصادی و تجاری سعودی به ریاست القصیبی در ادامه تلاش های دولت ریاض برای نزدیکی بیشتر به عراق امروز وارد بغداد شد.

به نوشته رسانه های عراقی، بازدید از محل استادیومی که عربستان پیشتر در قالب کمک قول ساخت آن را داده بود، در دستور کار مذاکرات هیات یاد شده با مقامات عراقی قرار دارد.

یک هیات سعودی در قالب شورای هماهنگی مشترک عراق و عربستان نیز اوایل ماه گذشته میلادی برای بحث درباره مسائل اجرایی توافقنامه ها و یادداشت تفاهم های امضا شده بین دو کشور به بغداد سفر کرده بود.

دولت عراق و حکومت سعودی در طول یک ماهه اخیر بر رایزنی های خود در بخش های سیاسی، اقتصادی و نظامی افزوده اند و سفرهای دوجانبه اقتصادی و نظامی بین دو کشور صورت گرفته است.

آنها همچنین در این راستا گذرگاه مرزی «عرعر» در مرز عراق و عربستان را برای تبادل تجاری و اقتصادی بعد از سال‌ها گشودند.

گشوده شدن این گذرگاه و تلاش برای بازگشایی گذرگاه مرزی «الجمیمه» و نیز راه اندازی دوباره جاده ارتباطی استان نجف اشرف به مرز با عربستان درحالی است که محافل سیاسی، امنیتی و اقتصادی عراق در هفته‌های اخیر انتقادهای گسترده‌ای به نوع رویکرد اقتصادی دولت «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر این کشور مطرح کرده‌اند. این محافل درباره پیامدهای امنیتی، سیاسی و دینی حضور عربستان در قالب سرمایه‌گذاری در عراق و باز شدن پای سعودیها به این کشور با توجه به سابقه بد عربستان در برخورد با کشورشان هشدار می‌دهند و این حضور را تهدیدی برای امنیت ملی عراق می‌دانند.

عراق در سال‌های پس از حمله آمریکا به این کشور در سال ۲۰۰۳ میلادی، همواره قربانی عملیات تروریست‌های سعودی بوده که با ورود به عراق به کشتار مردم این کشور اقدام می‌کردند.

برخی کارشناسان امنیتی عراقی می‌گویند که دستکم ۱۵ هزار تروریست سعودی انواع جنایت تروریستی را در عراق مرتکب شدند و ۵ هزار نفر از آنها خود را در عملیات انتحاری در این کشور منفجر کردند.

به گفته این کارشناسان، عربستان سعودی تروریست‌ها را اعزام و یا دستکم چشم خود را به روی گسیل شدن آنها به عراق بست. سعودیها تاکنون از خانواده‌های قربانیان عراقی حملات تروریست‌های اتباع این کشور عذرخواهی نکرده و غرامت نپرداخته است.

برچسب‌ها