به گزارش روز سهشنبه ایرنا، پاکستان درحالی از اختلافزدایی میان کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس استقبال میکند که به دنبال تحریم قطر توسط ۴ کشور عربی به سرکردگی عربستان، اسلامآباد به دلیل مناسبات نزدیک با دوحه تحت فشار قرار داشت اما طی ۵ سال اخیر تعاملات پاکستان و قطر تحت تاثیر رویکرد کشورهای تحریمکننده عرب قرار نگرفت.
بر همین اساس، وزارت امور خارجه پاکستان امروز با صدور بیانیهای اعلام کرد که این کشور از تلاشها برای حل اختلافات در خلیج فارس استقبال و از نقش کویت نیز قدردانی میکند.
در این بیانیه آمده است: اطمینان و تفاهم بیشتر میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس باعث ایجاد صلح و رفاه پایدار در منطقه میشود.
گفتنی است، پس از اینکه عربستان، بحرین، امارات و مصر اواسط خرداد ۱۳۹۶ با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم، روابط خود را با این کشور قطع کردند؛ گمانهزنیهایی مبنی بر فشار متحدان عرب پاکستان بر این کشور برای همسویی با سیاستهای ضدقطری بود اما اسلامآباد حاضر به کاهش روابط با قطر نشد و طی سالهای اخیر رفت و آمدهای مقامهای بلندپایه پاکستان و قطر به کشورهای یکدیگر صورت گرفت.
پاکستانیها از زمان تشدید تنشها میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس و همزمان تقابل ترکیه و عربستان، مدتهاست میان دو اردوگاه دوحه - آنکارا و ریاض - ابوظبی، سیاست های خود را تنظیم میکنند.
غیبت پاکستان در نشست سران اسلامی کوالالامپور با حضور امیر قطر به دلیل ناخرسندی حاکمان سعودی و اماراتی از حضور اسلامآباد در جمع قدرتهای منطقهای از جمله جمهوری اسلامی ایران، فشار متحدان عرب بر اسلامآباد را برجسته کرد. هرچند عمرانخان با سفر مجدد به مالزی و حمایت از ابتکار سران اسلامی کوالالامپور، تلاش کرد تا اشتباه راهبردی گذشته پاکستان را جبران کند.
منافع اقتصادی پاکستان در خلیج فارس و امنیت شغلی هزاران نفر از اتباع پاکستانی به ویژه در عربستان، امارات و قطر از دیگر نگرانیهای دولت اسلامآباد به شمار میرود.
ناظران سیاسی معتقدند که عمران خان به سمت ترکیه و قطر تمایل یافته و با اتخاذ سیاستی میانه در وسط دو اردوگاه " ریاض - ابوظبی " و " دوحه - آنکارا " و بازی در هر یک از این محورها به دنبال دستیابی به حداکثر منافع اقتصادی برای پاکستان است.