سنندج - ایرنا - دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: تاکید ما بر حمایت از تولید داخلی واکسن کرونا است چرا که هم دانش فنی کشور افرایش پیدا کرده و هم ارزان‌تر خواهد بود ضمن اینکه سلامت واکسن هم برای ما تضمین شده است.

به گزارش ایرنا، محسن فتحی روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران در سنندج اظهار داشت: طبق گفته معاون وزارت بهداشت، این وزارتخانه تمام واکسن‌های تولید داخلی که وارد فاز انسانی شوند را خرید تضمینی کرده و منابع مالی برای تولید صنعتی و تجهیز مجموعه تولید کننده در اختیارشان قرار می‌دهد.

وی افزود: اگر فاصله زمانی خیلی زیادی میان تولید داخلی و خارجی واکسن وجود داشته باشد بدلیل جلوگیری از افزایش مرگ و میرها ناچاریم واکسن کرونا وارد کنیم اما در جلسه‌ای که در مجلس برگزار شد برخی تولید کنندگان معتقد بودند اگر مورد حمایت قرار گیرند با سرعت خودشان را به شرکت‌های خارجی رسانده و واکسن را در زمان کمتری تحویل می‌دهند.

نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در حال حاضر هفت شرکت داخلی از طریق چهار پلتفرم، مدعی توانایی تولید واکسن کرونا هستند ضمن اینکه واکسن ساخته شده توسط بنیاد برکت مجوز آزمایش انسانی گرفته است و موسسه تحقیقاتی رازی هم در مراحل بسیار خوبی قرار دارد که امیدواریم هر چه سریعتر موفق به اخذ مجوز برای تست‌های بالینی شود.

فتحی یادآور شد: با وجود اینکه همه تلاش خود را برای تولید سریع واکسن کرونا بکار گرفته‌ایم اما بعید می‌دانم تا قبل از اردیبهشت و خرداد سال ۱۴۰۰ به مرحله تولید انبوه این واکسن برسیم چرا که زیرساخت زنجیره تولید کشور در این حوزه مشکلات زیادی دارد.

وی گفت: اعضای کمیسیون بهداشت و مسوولان وزارت بهداشت معتقدند با توجه به اینکه برخی کشورهای همجوار عملیات واکسیناسیون خود را از هفته‌های آینده شروع می‌کنند ما هم در صورت دسترسی به واکسن خارجی مطمئن باید آن را برای افراد با ریسک بالا تهیه کنیم چرا که اگر آنها در این زمینه پیشتاز باشند و مردم ما بدلیل عدم استفاده از واکسن مذکور جانشان را از دست بدهند با عوارض اجتماعی زیادی روبرو خواهیم شد.

دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: جلسه بررسی تولید واکسن کرونا هفته آینده در این کمیسیون با حضور مسوولان دولتی بویژه نماینده بانک مرکزی برگزار خواهد شد تا منابع مالی ارزی و ریالی برای تولید واکسن کرونا را مورد ارزیابی قرار داده و مشکلات اعتباری شرکت‌های تولیدکننده را حل کنیم.

فتحی با بیان اینکه اختصاص منابع مالی در بودجه ۱۴۰۰ برای فرایند تولید واکسن دیر است و حتما باید بخشی از اعتبارات مورد نیاز را از منابع موجود تامین کنیم،  افزود: با توجه به اینکه هنوز مشخص نیست کرونا تا چه زمانی با ما همراه خواهد بود یا در آینده با چه ویروس‌هایی درگیر می‌شویم باید از هم اکنون زنجیره تولید وکسن را بسازیم.

نماینده مردم شهرهای سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: معتقدم باید آمادگی کافی داشته باشیم تا در صورت بروز ویروس‌های دیگر، از کشورهای جهان برای درمان آن عقب نمانیم.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

محدودیت‌های جدید کرونایی از شنبه اول آذر در ۴۴۸ شهر شامل ۱۶۰ شهر با وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر با وضعیت نارنجی و ۸۰ شهر با وضعیت زرد به مدت دو هفته اجرا می‌شود.

در شهرهای نارنجی گروه‌های شغلی ۳ و ۴ ممنوعیت فعالیت دارند و مراکز تجمعی و مشاغل شامل پاساژهای سرپوشیده، تالارهای پذیرایی و برخی اماکن فرهنگی و مذهبی تعطیل هستند و بقیه مشاغل باز خواهند بود همچنین حداکثر یک دوم کارکنان در محل کار حاضر خواهند شد.

مردم باید همچنان از ترددهای غیرضروری، تجمع در اماکن عمومی، دورهمی و مهمانی و حضور در مراسم عروسی و ختم به صورت جدی خودداری کنند در غیر این صورت وضعیت دوباره قرمز شده و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید۱۹ در استان افزایش پیدا می‌کند.

در حال حاضر۳۷۴ بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند و از این تعداد ۲۳۴ نفر در سنندج، ۳۶ نفر در سقز، ۱۸ نفر در مریوان، ۲۵ نفر در قروه، ۱۵ نفر در کامیاران، ۱۵ نفر در بانه، ۲۰ نفر در بیجار، ۱۱ نفر در دیواندره، تحت درمان قرار دارند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر دوشنبه ۱۷ آذر در مجموع ۱۰ هزار و ۸۲۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی و ۲۸۴ بیمار نیز جان خود را از دست دادند.

از اسفند پارسال تاکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به یک میلیون و ۵۱ هزار و ۳۷۴ نفر رسیده و۵۰ هزار ۵۹۴ نفر هم جان خود را از دست داده‌اند و ۷۴۲ هزار و ۹۵۵ نفر نیز بهبود یافته‌اند.