به گزارش روز سهشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان بختیار رازانی افزود: این استان از نظر زمین شناسی به دلیل واقع شدن روی منطقه ( زون) سنندج - سیرجان دارای مواد معدنی متعددی است.
وی اظهار داشت: بیش از ۲۰ نوع ماده معدنی در این استان کشف شده است که بسیاری از آنها در قانون معادن جز طبقه یک، و بیشتر شامل مصالح ساختمانی نظیر سنگ آهک، گچ، مرمریت، سنگ چینی، سنگ های تزئینی و ساختمانی، همچنین شن و ماسه، سنگ لاشه و مالون هستند.
وی ادامه داد: در عین حال اندیس ( نشانه معدنی) های فلزی در شرق و غرب لرستان نیز در حال اکتشاف هستند بنابراین استان از نظر معدنی دارای مزیت نسبی است و معادن آن به طور میانگین سالانه حدود ۹ میلیون تن استخراج واقعی دارند و یک هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی نیز ایجاد کرده اند.
سرپرست صمت لرستان خاطرنشان کرد: اندیسهای مس، طلا، منگنز و برخی دیگر از اندیس های فلزی در این استان شناسایی شده است و ظرفیت نسبی در حوزه فلدسپات، تالک، سیلیس و بیتومین ( قیرطبیعی) در این منطقه وجود دارد.
رازانی یادآور شد: لرستان یک استان معدنی محسوب میشود به همین دلیل می توان صنایع پاییندست از جمله واحدهای فرآوری سنگ های ساختمانی (سنگبری ها)، تولید و دانه بندی شن و ماسه (ماسه شویی ها)، تولید کربنات کلسیم، کاشی و سرامیک و همچنین کارخانه سیمان را در این استان ایجاد و تقویت کرد.
وی با اشاره به نقش معادن در اشتغال روستایی گفت: فرآوری مواد معدنی در استان و جلوگیری از خام فروشی یکی از سیاستهای سازمان صنعت معدن و تجارت لرستان است که همزمان با بازسازی و نوسازی خطوط تولید صنایع معدنی از طریق پرداخت تسهیلات دنبال می شود تا ارزش افزوده این بخش افزایش یابد.
وی با انتقاد از خروج و فرآوری سنگ های معدنی خارج از لرستان افزود: ذخایر متعددی از قیرطبیعی اکتشاف شده است که می تواند آسفالت طبیعی استان را تامین کرد.
رازانی ادامه داد: توجه ویژه به بخش معدن در لرستان باعث شکوفایی اقتصاد استان می شود و اشتغال قابل توجهی ایجاد می کند که در همین راستا از طریق سازمان زمینشناسی و سازمان توسعه و نوسازی معادن کشور( ایمیدرو) پهنه های متعددی در حال اکتشاف است.
وی گفت: درعین حال سازمان زمین شناسی در برخی از نقاط استان اقدام به تهیه نقشه های " یک ۲۵ هزارم" کرده است که این نوع فعالیت ها موجب رشد و ارتقای معدنکاری، اکتشاف و بهره برداری ذخایر اکتشافی می شود.