به گزارش روز سه شنبه ایرنا از سازمان مدیریت بحران کشور، این مطلب را اسماعیل نجار در دیدار با محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان عنوان و بر استمرار اقدامات میدانی تا رفع مشکل این تالاب و پرندگان مهاجر آن به منظور جلوگیری از شیوع بیماری های مشترک بین انسان و دام خصوصا آنفولانزای پرندگان تاکید کرد.
وی در این دیدار اظهار داشت: با توجه به احتمال شیوع بیماری آنفلوآنزا در زیستگاههای پرندگان مهاجر اقدامات و هماهنگیهای لازم از شهریور ماه در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه در استان مرکزی از جمله استانهای درگیر آنلفوآنزای پرندگان است، دستور داد معاون امور آمادگی و مقابله پیگیری لازم به منظور هماهنگی میان دستگاه های متولی را انجام داده و نتیجه اقدامات را گزارش کنند.
در ادامه این دیدار آصفری از پیگیری های سازمان مدیریت بحران کشور در خصوص حل مشکلات تالاب میقان قدردانی و تشکر کرد و افزود: شناسایی به موقع کانونهای بیماری در حیات وحش نقش موثری مراقبت و پایش این بیماری ها دارد.
وی گفت: هرساله با سرد شدن هوا و ورود پرندگان غیربومی به تالاب میقان احتمال انتقال و شیوع بیماری آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان افزایش مییابد که پایش و کنترل تالاب میقان به عنوان یکی از کانونهای شیوع بیماری حائز اهمیت است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تالاب میقان به عنوان یکی از مهمترین زیستگاههای آبی شهرستان اراک است که با مساعدت سازمان مدیریت بحران کشور پایشهای این تالاب تا زمان حضور پرندگان مهاجر در تالاب ادامه خواهد داشت.
تالاب کویری میقان اراک در ۱۵ کیلومتری شمال شرق اراک واقع شده و به عنوان یکی از زیستگاههای مهم ۱۴۰ گونه پرنده است.
دریاچه فصلی آن علاوه بر نقش محوری در حوزه تنوع زیستی، اثرات مستقیم در مهار کانونهای تولید شن، نمک و آلایندگی هوای اراک دارد.
کنگر، خودکا، اردک نوک پهن، فلامینگو، غاز خاکستری، هوبره، تنچه، حواصیل، اردک سبز از جمله پرندگان مهاجر استان مرکزی هستند.
درنای خاکستری از گونههای خاص و مهم تحت حمایت بین المللی است که تالاب میقان هر ساله با آغاز فصل سرما میزبان کوچ موقت این گونه ارزشمند است.
تالاب کویری میقان اراک در مجموع ۲۵ هزار هکتار وسعت دارد که سطح آبگیر آن ۱۰ تا ۱۲ هکتار برآورد میشود.