بیرجند - ایرنا - نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند گفت: اگر نوجوان و جوان در محیط خانواده، تحصیل و جامعه چه در فضای حقیقی چه مجازی سالم پرورده شود به محض رسیدن به سن بلوغ، عشق به کمالات پیدا می‌کند و در واقع راه برایش هموار است.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی روز سه‌شنبه در پیام تصویری به دومین دوره طرح ملی لاله‌های روشن (یادواره ۴۰ هزار دانش‌آموز و فرهنگی شهید کشور) که صبح امروز در شبکه اجتماعی آموزش و پرورش خراسان جنوبی پخش شد، اظهار داشت: در تبیین جایگاه خاص دانش‌آموز از این حیث که دوران نزدیک به بلوغ و بلوغ را شامل می‌شود و این خیلی دوران حساسی است، اصلا چرا می‌گویند بلوغ؟ در فارسی شما می‌گویید رسید، یک دانه سیب مراحلی را طی کرده، یک دانه هلو مراحلی را طی کرده، تلخی و ترشی، بعد این سیب می‌رسد، کاملا تغییرات جدیدی در آن به وجود می‌آید، انسان هم وقتی می‌گوییم بالغ شد مانند باقی موجودات در نباتات و حیوانات یک تغییرات فیزیکی دارد.

وی افزود: اما اینها حاشیه هست اینها ابزار است، آن بلوغ تاثیراتش در زنده شدن مسائل فطری در نوجوان و جوان اینکه عشق به حق پیدا می‌کند، عشق به عبادت پیدا می‌کند، مسئله‌ پرستش، مسئله کنجکاوی و آموزش، مسئله‌ بزرگ بودن، مسئله ارزش‌ها در او ظهور پیدا می‌کند، این مهم است؛ آن وقت حسنش این است که اگر این نوجوان و جوان در محیط خانواده‌اش در محیط تحصیلش در محیط جامعه‌اش چه در فضای حقیقی چه در فضای مجازی سالم پرورده بشود به محضی که به بلوغ برسد و عشق به کمالات پیدا می‌کند در واقع راه برایش هموار است، قبل از آن که متاسفانه در خانواده‌ها به هر حال مسئله دار یا در جامعه مسئله دار یا در محیط تحصیل مسئله دار یا در فضای حقیقی یا در فضای مجازی آلودگی پیدا کند.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: اینجاست که راهش هموار است، اوج می‌گیرد و این همواره در زندگی بشر بوده و لذاست که می‌بینید در آن مقاطعی که جامعه راه خیر را می‌رود و فرزندانی که پرورش می‌دهد با موانع نفسانیات و مادیات و انواع و اقسام مفاسد اجتماعی برخورد نمی‌کنند و محیط سالم است می‌بینید رشد عجیبی پیدا می‌کنند و ما این را در صدر اسلام هم مشاهده می‌کنیم، هنوز نوجوان است و در تاریخ ثبت شده نوجوان است اما می‌بینید با یک شعور سطح بالاست.

وی اظهار داشت: حالا به عنوان نمونه یک موردی را در ذهنم هست و حدیثی است که پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله وسلم تشریف می‌بردند به یک نوجوان رسیدند، فرمودند که مرا می‌شناسی؟ گفت شما را می‌شناسم، شما رسول خدا هستید، فرمود مرا دوست داری؟ گفت شما را خیلی دوست دارم از جانم بهتر شما را دوست دارم، فرمود من را بیشتر دوست داری یا پدر و مادرت را؟ گفت شما را بیشتر دوست دارم، پدر و مادر مربی جسم من هستند اما شما مربی روح من هستید، فرمود که مرا بیشتر دوست داری یا خدا را؟ عرض کرد یا رسول الله من شما را به خاطر خدا دوست دارم، ولی چقدر باشعور. 

حجت الاسلام و المسلمین عبادی گفت: ما موارد متعددی را در برکت انقلاب داشتیم که من دوران قبل از آن را به خاطر می‌دهم، بسیار دوران فاسدی بود و جوان‌ها و نوجوان‌ها را از همان اوان ابتدایی به تباهی می‌کشیدند اما انقلاب که آمد این بچه‌ها چه شعوری پیدا کردند، حالا چه آنها که به هر حال به تعبیر بنیانگذار جمهوری اسلامی (قدس سره) که رهبر ما آن کودک سیزده ساله‌ای است که با این شعور، یا آنها که به شهادت نرسیدند و کار مهمتر از شهادت کردند مثل نوجوان‌های عزیزی که اسیر زندان‌های صدام شدند.

وی افزود: ملاحظه کنید که در دنیا هم پخش می‌شد اعم از آنی که صدام در یک تشریفاتی می‌خواست فکرشان را به اشتباه بیندازد، نتوانست یا خبرنگار استعماری خواست آنها را دچار اشتباه محاسباتی کند و نتوانست این در حالی است که متاسفانه کسانی با اسم بزرگ با تحصیلات سطح بالا با تجربیات یک عمر می‌بینید سریع دشمن آنها را به بازی می‌گیرد اما این نوجوان‌ها را نتوانست به بازی بگیرد.

امام جمعه بیرجند گفت: در ایام سال به مناسبتی هم که گاهی این نوجوان‌ها و دانش‌آموزان به دفتر تشریف می‌آورند آنقدر در سطح عالی صحبت می‌کنند و با انشاهایی حرف می‌زنند که من خیلی در مقابلشان کم می آورم، ‌بناء علیه جایگاه نوجوان‌ها و جوان‌های عزیز که در این سنین احساس عقل کردند، احساس تکلیف کردند، احساس شرع کردند، احساس ارزش‌ها کردند و از همه جلو افتادند و این راه را در سیر و سلوک الی الله میانبر زدند، این ویژگی اینهاست و بنده و از قبیل بنده خاک پای آنها هم نمی‌شویم.

وی بیان کرد: امیدواریم که جامعه ما، مردم خوب ما، مسئولین محترم ما به هر حال در کنار انواع و اقسام مسائلی که باید حسابش را داشته باشند بیش از همه حساب نسل آینده را داشته باشند، محیط را برای آنها سالم نگه دارند، امکانات را برای رشد آنها مجهز کنند و فضاهای حقیقی و مجازی را از آلودگی‌های استعماری پاک کنند تا این امانت‌های الهی به همان بلوغی که می‌گوییم به سرمنزل مقصود برسند و خداوند به همه ما و شما توفیق بدهد که خدمتگذار خوبی برای نوجوان‌ها و جوان‌های عزیز و دانش‌آموزان عزیزمان باشیم.

اجرای طرح لاله‌های روشن به یاد ۴۳۵ شهید دانش‌آموز و معلم

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی هم گفت: اجرای طرح ملی لاله‌های روشن در استان زمینه‌ساز بلوغ فکری و اندیشه اعتقادی و عشق به کمالات در دانش‌آموزان می‌شود.

محمدعلی واقعی روز سه‌شنبه در ویژه برنامه تلویزیونی دومین مرحله اجرای طرح ملی لاله‌های روشن که به صورت زنده از شبکه‌های شاد و آپارات پخش شد، اظهار داشت: جوانان و نوجوانان دانش‌آموز بهارستان علم و ادب در موقعیت‌های حساس تاریخ انقلاب و برخلاف سن کم، هر کجا که احساس تکلیف کرده‌اند در خط مقدم قرار گرفته و می‌گیرند.

وی آموزش و پرورش تمام ساحتی کودکان، نوجوانان و جوانان دختر و پسر استان را رسالت مهم نظام تعلیم و تربیت در این خطه دانست و تصریح کرد: اگر استعدادهای بالقوه دانش‌آموزان به موقع شناسایی، کشف و هدایت شود و بر مبنای تعلیم و تربیت اسلامی ایرانی چه در کلاس‌های حضوری و چه در فضای مجازی آموزش ببینند، می‌توانیم شاهد خلق سلیمانی‌های متعدد در عرصه‌های دفاعی، هسته‌ای، بهداشتی، سیاسی، عقیدتی و علمی باشیم.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به ترور ناجوانمردانه دانشمند شهید محسن فخری زاده افزود: راه رشد و تعالی دانش‌آموزان در مدرسه هموار شده و از این فضای مقدس اوج می‌گیرند و به اسطوره‌های علمی، ادبی، دفاعی و هسته‌ای، در آسمان ایران اسلامی تبدیل می‌شوند.

وی گفت: طرح ملی لاله‌های روشن در مرحله دوم به تبیین راه و سیره عملی ۴۳۵ معلم و دانش‌آموز شهید خراسان جنوبی برای بیش از ۱۵۰ هزار دانش‌آموز دختر و پسر دوره‌های مختلف تحصیلی در حدود یک هزار آموزشگاه استان می‌پردازد.

واقعی بیان کرد: لازمه تربیت تمام ساحتی دانش‌آموزان ترویج و گسترش فرهنگ ایثار و شهادت بین آنان است که برای نهادینه شدن آن باید طرح ملی لاله‌های روشن به یک برنامه پایدار تبدیل شود.