گناباد- ایرنا- پزشک متخصص اعضاب و روان بیمارستان ۲۲ بهمن خواف به تاثیر روانی بحران شیوع کرونا بر طیف‌های مختلف به ویژه کودکان اشاره و بیان کرد: اضطراب و استرس مهمترین این عوارض است که مهار آن در کودکان نیازمند افزایش آگاهی والدین و بزرگسالان و رفتار آگاهانه آنان است.

دکتر فائزه نیکزاد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تصور بزرگسالان از کودکی، دورانی پر از شادی و بدون غم و اندوه است ولی تحقیقات نشان داده است کودکان احساسات خوشایند و ناخوشایند را به صورت توام تجربه می کنند ولی بسته به سن و شناخت آنها میزان بیان این احساسات متفاوت است.

وی ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا ترس از این بیماری از فضای بزرگسالان به فضای کودکان هم کشیده شده و لذا افزایش آگاهی والدین نسبت به این ویروس و تاثیرات آن بر روی کودکان بسیار مهم است.

این پزشک متخصص گفت: والدین باید اجازه دهند کودکان احساسات ناخوشایند خود را  نسبت به کرونا به طور کامل بیان کنند چون صحبت کردن ترس را در آنان کاهش می دهد و نباید کودک را به خاطر احساساتش سرزنش یا تحقیر کرد.

وی افزود: والدین باید این اطمینان را به کودکان بدهند که همواره در کنارشان هستند و نباید هیچ دغدغه خاطری داشته باشند.

دکتر نیکزاد ادامه داد: نباید همه اطلاعات را در باره بیماری کووید ۱۹ به کودکان داد یا در حضور آنها مسائل و نگرانی را بیان کرد چون این مسائل اضطراب اضافی در آنان ایجاد می کند و در شرایط ناگوار باید همواره نقاط مثبت را برای کودکان بیان کرد.

وی گفت: همچنین نباید در هیچ زمانی و به خصوص شرایط شیوع کرونا در باره سایر مسائل و مشکلات و افزایش قیمت کالاها در حضور کودکان صحبت یا این مسائل را برای آنان بیان کرد چون این مساله بر دامنه اضطراب آنان می افزاید.

پزشک متخصص اعصاب و روان بیمارستان ۲۲ بهمن خواف افزود: والدین باید در این شرایط بیشتر در کنار کودکان خود باشند و اگر شاغل هستند یکی از افراد بزرگتر خانواده را در کنار آنان بگذارند و در قالب بازیهای کودکانه رعایت پروتکهای بهداشتی و مسائل پیشگیرانه و نحوه شست و شوی دستها را به کودکان آموزش دهند.

مرکز شهرستان ۱۵۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.