به گزارش ایرنا، آیتالله سیدیوسف طباطبایینژاد روز سهشنبه در نشست شورای هماهنگی طرح ملی "کاشان پایتخت نهجالبلاغه ایران" افزود: نهجالبلاغه معتبرترین کتاب اسلام پس از قرآن مجید است و هر چند فرهنگ و معارف این کتاب ارزشمند سالها در ایران ترویج میشد و پس از انقلاب نیز امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب مشوق فعالیت در این راستا بودند اما آنچنان که باید و شاید اقدام عملی جدی و چشمگیری در این حوزه صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: نهجالبلاغه باید بر اساس موضوعهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اعتقادی، ترجمه و اولویتبندی شود و در مدرسه، دانشگاه و مسجدها در اختیار گروههای هدف قرار گیرد تا کلام امام علی (ع) در زندگی و فعالیتهای روزمره همواره جاری و ساری باشد.
امام جمعه اصفهان اظهار داشت: پس از سیدرضی که نهجالبلاغه را تدوین کرد، این کتاب با ارزش ترجمه فارسی نشد و در اختیار فارسیزبانها نبود تا اینکه سه نفر که 2 نفر آنان اهل کاشان و استان اصفهان هستند اقدام به ترجمه فارسی کتاب ارزشمند مولای متقیان امام علی (ع) کردند.
آیتالله طباطبایینژاد افزود: ملا فتحالله کاشانی نخستین مترجم فارسی نهجالبلاغه بود و سپس، سید فضلالله راوندی اهل کاشان در این راستا گام برداشت و تلاش کرد.
وی از زنده یاد فیضالاسلام به عنوان نخستین مترجم فارسی نهجالبلاغه در دوره معاصر یاد کرد و گفت: این عالم وارسته اهل خمینیشهر و از افتخارهای استان اصفهان است.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با بیان اینکه قرآن کریم کتاب بسیار خاصی است، گفت: خواندن، نگاه کردن به قرآن و حتی تماشای جلد این کتاب الهی و آسمانی بر خلاف سایر کتابها ثواب دارد، با این حال نهجالبلاغه دنیایی از اخلاق و تربیت برای همه مردم جهان است.
شهرستان کاشان از ۲۱ مهر امسال به مدت ۲ سال به عنوان پایتخت نهجالبلاغه کشور نامگذاری شده است.
افزون بر ۵۰ نفر حافظ نهجالبلاغه، یک هزار و ۲۰۰ نفر حافظ بخشهایی از این کتاب ارزشمند، ۲۰۰ نفر حافظ کل قرآن مجید و ۱۵ نفر حافظ کل صحیفه سجادیه در شهرستان کاشان با تلاش موسسه امیرالمومنین (ع) آموزش دیدند.