به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تهران، امیر مسیب رحیم زاده با بیان اینکه تمام مراحل مرمت عمارت فخرالدوله زیر نظر کارشناسان میراث فرهنگی و با تامین اعتبار شهرداری کهریزک انجام می شود، افزود: عمارت فخرالدوله از خانه های ارزشمند و تاریخی استان تهران به عنوان بخش مهمی از هویت فرهنگی و تاریخی منطقه کهریزک نیازمند مرمت و رسیدگی بود.
وی اظهار داشت: سال ۹۸ نیز با اعتبار یک میلیارد ریال از سوی میراث فرهنگی این عمارت تاریخی مرمت اضطراری شد.
این مسئول خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود با انجام مراحل اداری و انتخاب پیمانکار، مرمت و احیای عمارت تاریخی فخرالدوله تا پایان سال ۱۴۰۰ به اتمام رسد.
رحیم زاده یادآور شد: این بنا به دلیل معماری خاص و جذابی که تلفیقی از معماری سبک اروپایی و سنتی ایرانی است، از اولین خانه های ییلاقی اشرافی به شمار می رود.
یه گزارش ایرنا، این خانه مربوط به فخرالدوله مادر علی امینی نخست وزیر دوره پهلوی و دارای چند عمارت داخلی است که مدت هاست به صورت متروکه و غیرقابل استفاده باقی مانده و اداره میراث فرهنگی شهر ری تصمیم گرفته است هرچه زودتر این بقای تاریخی را بازسازی و مورد بازدید عموم قرار دهد.
به گزارش ایرنا، وجود ۱۹۸ اثر باستانی بیانگر میراث با ارزش فرهنگی شهرستان ری است از جمله برج و باروی ری شهر باستانی مامورین، برج طغرل، آتشکده تپه میل و قلعه دیر، وجود ۳۲ بقه متبرکه از جمله حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) (سالانه بالغ بر ۱۱ میلیون زائر دارد) وامامزادگان مجاور و مقابر عالمان و مشاهیر دین علم ادب همچون محمد بن زکریای رازی، شیخ صدوق، شیخ ابوالفتح رازی و شیخ کلینی که نشان از جایگاه والای تاریخی ری دارد.