یزد- ایرنا - عضو ستاد تسهیلات استان یزد گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون پنج هزار فقره وام به صنوف آسیب پذیر از شیوع ویروس کرونا با کارمزد سه درصد و تنفس چهار ماهه در استان پرداخت شد.

امیر حسینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران بدون اشاره به مبلغ پرداخت شده به افراد متضرر از شیوع کرونا، افزود: پرداخت تسهیلات با مشارکت خانه فرهنگ شهید صدوقی، شهرداری و شورای شهر و دفتر نماینده ولی فقیه در استان و استانداری یزد صورت گرفت.

مدیر شعب قرض الحسنه مهر ایران در یزد ادامه داد: عمده صنوفی که نسبت به دریافت تسهیلات اقدام کردند، رانندگان تاکسی، آرایشگاه‌ها، رهبران تورهای گردشگری، معلمان حق التدریس، طلاب و دیگر صنوف هستند.

حسینی خاطر نشان کرد: همچنین در تفاهم نامه هایی که با کمیته امداد، بنیادهای مسکن و برکت و حوزه علمیه و دیگر نهادهای دولتی و خصوصی منعقد شد ،وام قرض الحسنه با کارمزد صفر تا چهار درصد به معرفی شدگان پرداخت شد.

وی در مورد تسهیلات پرداخت برای خرید کالای ایرانی هم گفت: در این زمینه تا سقف ۲۰ میلیون تومان با کارمزد چهار درصد و بدون هیچ گونه سپرده گذاری پرداخت می شود.

عضو ستاد تسهیلات استان یزد، پرداخت وام برای بیمه خودرو و مسکن را از دیگر اقدامات بیان کرد و افزود: نهادهای  دولتی و خصوصی که حقوق کارکنان آنها از طریق موسسه مهر ایران پرداخت می شود با درخواست نهاد مربوطه به صورت رایگان، همگی بیمه عمر می شوند.

وی افزود: همچنین اگر دستگاهی نتوانست طبق روال در هر ماه حقوق کارکنان خود را پرداخت کند در صورتیکه ۳۰ درصد مبلغ پرداختی در بانک موجود باشد ،مابقی از محل اعتبار بانک پرداخت می‌شود.

حسینی تصریح کرد: همچنین رویکرد این موسسه در راستای حمایت اقشار آسیب پذیر از بحث معیشتی به اشتغالزایی تغییر کرده است.

مدیریت شعب قرض الحسنه مهر ایران در یزد ادامه داد: تاکنون ۱۲ هزار میلیارد ریال از سوی این موسسه به عنوان منابع مالی جذب و ۳۴۰ هزار حساب بانکی در استان افتتاح شده است.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون ۳۱ هزار فقره از سوی این موسسه تسهیلات به اقشار مختلف پرداخت شده امید است این تعداد به ۵۱ هزار برسد.

حسینی یاد آور شد: قرض الحسنه مهر ایران در یزد در کنار استان‌های تهران، اصفهان و خراسان جنوبی و مازندران جزو استان‌های درجه یک کشور است.

تعداد شعب موسسه قرض الحسنه مهر ایران در یزد ۱۴ شعبه با ۹۴ نیرو اعلام شد. 

همچنین سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز( سه شنبه) گفت: با فوت ۳۲۳ بیمار در ۲۴ ساعت گذشته، شمار افراد متوفی قطعی به بیماری کووید ۱۹ در کشور به ۵۰ هزار و ۹۱۷ نفر رسیده است.

سیما سادات لاری افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر ۱۸ آذر ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی  ۱۱ هزار و ۲۳ بیمار جدید شناسایی شدند که از این تعداد هزار و ۷۱۰ نفر نیاز به بستری در بیمارستان داشتند و با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ به یک میلیون و ۶۲ هزار نفر رسید.

به گفته وی تاکنون ۷۵۴ هزار و ۲۲۴ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند و پنج هزار و ۷۸۰ نفر از بیماران بدحال تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۴۷۷ هزار آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد  طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

این ویروس با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری است و  بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می‌شوند.