تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۹

قم-ایرنا- با وجود بهبود نسبی وضعیت کرونا در قم اما وضعیت نامطلوب برخی مراکز مانند روزبازارها، مراکز خرید، جایگاه های سوخت و نانوایی همچنان به نقطه آسیبی برای استان تبدیل شده و ادامه روند موجود در آنها می تواند شرایط را به نفع کرونا در روزهای آینده تغییر دهد.

در دو هفته گذشته و با اجرای محدودیت های کرونایی وضعیت بیماری در قم به سمت مطلوبیت پیش رفته و قم از منطقه قرمز بعد از چند ماه خارج شده و در وضعیت نارنجی قرار گرفته و امید می رود با ادامه پایبندی و عمل به پروتکلهای بهداشتی در روزهای آینده شرایط بهتر نیز شود که صرفا با تغییر رفتارجمعی مردم امکان پذیر است.

طرح محله محور شهید قاسم سلیمانی به عنوان یک پروژه بلندمدت با ساماندهی ۳ هزار و ۵۰۰ نیرو با اولویت مناطق حاشیه نشین در حال اجرا است و مشغول بیماریابی فعال است.

در صورتی که این طرح به درستی اجرا شود سبب تسلط و اشراف بخش درمان استان به روند بیماری می شود و افراد مشکوک قبل از مراجعه به بیمارستان در خانه یا نقاهتگاه های درنظر گرفته شده قرنطینه می شوند.

آن چیزی که قابل انکار نیست و کارشناسان مدام نسبت به آن تذکر می دهند وضعیت شکننده و حساس کرونا در استان قم است و کوچکترین بی توجهی و عادی پنداری این ویروس سبب بغرنج تر شدن شرایط و بازگشت مجدد محدودیتها خواهد شد.

در روزهای گذشته و با فعال شدن فعالیت اصناف قم شاهد افزایش تجمعات و ترددها در سطح شهر قم هستیم و در صورتی که این بازگشایی ها با کم توجهی و بی دقتی انجام بشود ممکن است خسارت های جبران ناپذیری برای استان تحمیل شود و وضعیت این بیماری را از حالت کنترل شده خارج سازد.

طبق آخرین گزارش فرماندهی انتظامی قم هم میزان تردد در محورهای مواصلاتی قم افزایش پیدا کرده و از خلوتی خیابانها و معابر قم در مقایسه به دو هفته گذشته به صورت چشمگیری کاسته شده است.

یکی از نقاط آسیب قم در شرایط کنونی وضعیت مهار نشده روزبازارها است و هیچ سازوکاری در آنها مترتب نیست و روزانه شاهد تردد و تجمع هزاران نفر در بدترین شکل ممکن است و با ادامه روند کنونی می تواند شرایط نه به نفع مردم که به نفع کرونا تغییر دهد.

نه اینکه خبری از بهداشت در روزبازارها نیست بلکه شرایط آن ها به نحوی است که عملا امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی در آنها وجود ندارد و شرایط بسیار نگران کننده ای در آنها حاکم است و تدابیر به کاررفته نیز عملا نتیجه بخش نبوده است.

به باور ناظران، وضعیت رعایت ضوابط بهداشتی در برخی مراکز دیگر مانند نانوایی ها، جایگاه های سوخت، مراکز خرید و دفاتر پیشخوان دولت همچنان نامطلوب است و خطرات جدی از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی از آنها احساس می شود.

همچنین یکی از نقاط ضعف دیگر استان در شرایط کنونی روند صدور برگه های موقت تردد است که به دلیل اینکه روند کار در آن کاملا به صورت سنتی و دستی انجام می گیرد سبب بروز تجمع مردم برای انجام امور اداری می شود که باید راهکار ویژه ای برای انجام الکترونیکی این پدیده جدید هم در استان اندیشیده شود.

به گفته کارشناسان، نزدیکی به برخی مناسبت های ملی و مذهبی مانند شب یلدا و دورهمی های شبانه حاصل از این سنت دیرینه نیز می تواند شرایط کرونایی قم را پیچیده کند و تمام نتایج محدودیت های دو هفته ای گذشته را از بین ببرد.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم،در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ۱۸ آذرماه جاری، ۳۸ بیمار کرونایی در بخش‌ها و تحت نظر اورژانس بیمارستان‌های قم بستری شدند.

آخرین وضعیت کرونا در قم

محمدرضا قدیر درباره آخرین وضعیت مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در استان قم اظهار داشت: در این مدت ۴۸ تن در اورژانس مرکزهای درمانی استان قم با تشخیص احتمالی و مشکوک به کرونا پذیرش شده اند. 

وی با بیان این‌که ۳۴ تن از کل بیمارانی که طی روزهای گذشته بستری بودند، ترخیص شده اند؛ افزود: در حال حاضر ۲۷۹ تن مشکوک به کرونا در بیمارستان های این استان بستری هستند که حال ۵۶ تن از آن‌ها وخیم است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: همچنین در این بازه زمانی، یک چهار کرونا مثبت جان خود را از دست داد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز با اعلام ورود ۱۰ هزار کیت تشخیص سریع کرونا به استان گفته است: این کیت‌ها قابلیت این را دارند که در کم‌ترین زمان ممکن و حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه جواب آزمایش ها را بدهند.

سیامک محبی خاطرنشان کرد: از این طریق می توانیم در تشخیص سریع افرادی که مبتلا به کرونا هستند، اقدام کنیم.

وی گفت: این کیت های تشخیصی در ۹ مرکز و پایگاه سلامت که به عنوان مراکز منتخب ارایه خدمات درمان سرپایی بیماران مشکوک به کرونا هستند، تحویل داده شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم تاکید کرد: در صورت نیاز با تشخیص پزشک، تست (آزمایش) انجام می شود.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌ عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ به ‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هر گونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.                    

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده است.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هر گونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.