مهندس اسماعیل حسین پور روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شرکت توزیع نیروی برق استان این سامانه را با همکاری شرکت آریا یورد زیر نظر پارک علم و فناوری طراحی کرده و تاکنون هفت نمونه از این پکیج را نیز ساخته است.
وی افزود: برای خرید تجهیزات کارگاه تولید پکیج ۲۵ میلیارد ریال از بانک کارآفرینی امید تسهیلات دریافت شد و همچنین یک سوله مناسب نیز توسط پارک علم و فناوری در اختیار قرار گرفت.
وی گفت: اما این پروژه نیاز به استاندارد سازی جهانی دارد که تلاش می کنیم تا بتوانیم آن را نیز به دست بیاوریم.
وی اظهار داشت: برق مصرفی سامانه های معمولی سرمایشی ۱۲ تا ۱۳ آمپر است در حالی که این پکیج در اوج مصرف کمتر از دو آمپر برق فعالیت می کند که آزمایش های انجام شده نشان می دهد مصرف برق را در زمان پیک، ۹۲ درصد کاهش می دهد.
وی گفت: علاوه بر مدیریت مصرف برق در پیک بار، این پکیچ برق کمتری نیز مصرف می کند که هزینه های مصرف کننده به صورت چشمگیری پایین خواهد آمد.
وی با بیان اینکه این پکیچ نه نمونه داخلی و نه خارجی دارد، افزود: این سامانه در سازمان ثبت اختراعات کشور ثبت شده و اقدامات لازم برای ثبت جهانی آن هم در دست اجرا است.
حسین پور اظهار داشت: علاوه بر استفاده سرمایشی از این سامانه، می توان از گرمایش آن نیز بهره برد که نقش موثری در کاهش و مدیریت مصرف گاز در فصل زمستان هم دارد.
رییس گروه تحقیقات و مجری انرژی های تجدیدپذیر شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی اظهار داشت: هزینه ساخت این پکیج نیز حدود ۴۰درصد از دیگر سامانه های سرمایشی و گرمایشی کمتر است.
حسین پور با اشاره به خروج سالانه میلیون ها دلار ارز برای وارد کردن سامانه های سرمایشی و گرمایشی به کشور، افزود: تولید انبوه و تجاری سازی این پکیج اشتغالزایی نیز به همراه خواهد داشت.
وی یکی از امتیازات مهم این محصول را انطباق آن با شاخصه های زیست محیطی دانست، زیراکه گاز منوکسید کربن کمتری تولید می کند.
حسین پور افزود: پکیج مزبور به صورت کاملا هوشمند عمل کرده و در اندازه های متفاوت برای مصارف خانگی، اداری و اماکن بزرگ قابل ساخت است که می تواند چندین خروجی داشته باشد و با نصب یک دستگاه، همزمان ا ۱۰ نقطه از سرمایش آن استفاده کنند.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه استفاده از سامانه های سرمایشی رو به افزایش است وزارت نیرو نیز در چشم انداز ها سیاست جایگزینی سیستم های کمک مصرف را به جای سیستم های پر مصرف دارد.
شرکت برق خراسان شمالی ۳۶۷ هزار مشترک دارد که از این تعداد ۳۰۸ هزار مشترک معادل ۸۴ درصد مشترکان بخش خانگی، ۴ درصد ادارات و دستگاههای خدمات رسان، یک درصد بخش کشاورزی، کمتر از یک درصد صنعتی و ۱۰ درصد سایر مصارف است.