به گزارش چهارشنبه ایرنا از نشریه ونزوئلایی اولتیماس نوتیسیاس، «ساموئل مونکادا» سفیر ونزوئلا در سازمان ملل هشدار داد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، با استفاده از «خوان گوایدو» رهبر مخالفان راستگرای افراطی کاراکاس، کودتایی علیه این کشور آمریکای لاتین طراحی میکند.
وی در حساب توئیتری خود نوشت: ترامپ برای دو کودتای همزمان در تلاش است: یکی در آمریکا و دیگری در ونزوئلا و به این ترتیب به عروسک خیمه گردان خود (گوایدو) دستور داده که با تهدید به حمله نظامی به منظور تخریب مجلس ملی منتخب مردم ونزوئلا برآید. چرا که فاشیسم تنها انتخاباتی را قبول دارد که در آن برده باشد!
در همان توئیت با انتشار عکسی از خوان گوایدو در حال گفت وگو با برنامه صبح های رادیو ملی اسپانیا نوشت: گوایدو در گفت وگو با این رسانه اعلام کرده که برای دستیابی به هدف خود که برکناری مادورو از قدرت است، از نیروی نظامی نیز استفاده خواهد کرد.
مونکادا همچنین به نقل از بخش های دیگر اظهارات گوایدو نوشت: «ما باید تمام گزینه های موجود را در نظر بگیریم. باید بتوانیم فشار وارد آوریم. چرا که مادورو نشان داده به شکل داوطلبانه کنار نخواهد رفت.»
سفیر ونزوئلا همچنین گفت: گوایدو انتخابات روز یکشنبه (۱۶ آذر) را با ادعای اینکه شرایط لازم برای انتخاب کردن و انتخاب شدن را نداشته و فاقد داوری معتبر و ناظران بین المللی بوده، زیر سوال برده است. از نظر وی پایین بودن سطح مشارکت در انتخابات پارلمانی نشان دهنده این است که مردم ونزوئلا ترس خود را کنار می گذارند.
خوان گوایدو که از ماهها قبل با ادعای تقلب در انتخابات گروه مخالفان را برای راهاندازی همه پرسی فراخوانده بود، یک روز پس از انتخابات به منظور به چالش کشیدن نتیجه انتخابات و تحریک مخالفان برای شرکت در همه پرسی هفته آینده به خیابان آمد.
در پی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ که منجر به انتخاب مجدد نیکلاس مادورو برای ریاست جمهوری شد، خوان گوایدو رهبر حزب مخالفان با ادعای تقلب در انتخابات خود را رئیس جمهور اعلام کرد که از آن پس شرایط بحران بر این کشور حاکم شد.
برنامه کودتای سازمان کشورهای آمریکایی علیه ونزوئلا
این دیپلمات ونزوئلایی چند لحظه بعد نیز از طریق توئیتر اعلام کرد که از سوی سازمان کشورهای آمریکایی کودتایی شبیه کودتای بولیوی در ونزوئلا علیه دولت این کشور در حال پی ریزی است.
در سال ۲۰۱۹میلادی سازمان کشورهای آمریکایی با تحریک برخی راست گراهای افراطی بولیوی طی راه اندازی شبه کودتایی، اوو مورالس رئیس جمهوری این کشور را مجبور به استعفا و تبعید کرد.
سفیر ونزوئلا گفت که روش اجرای این کودتا از طریق به رسمیت نشناختن انتخابات پارلمانی ۶ دسامبر خواهد بود تا از این طریق به همه پرسی گروه مخالفان افراطی از طریق شبکه اجتماعی اعتبار بخشند.
مونکادا در این رابطه در توئیت خود نوشت: «فردا سازمان کشورهای آمریکایی برای راه اندازی کودتا علیه دولت ونزوئلا، ایالات متحده آمریکا را همراهی و حمایت خواهد کرد. از همان نوع کودتا که در بولیوی علیه مورالس ترتیب دادند. با ردّ نتایج انتخابات از همه پرسی تلگرامی برای حمله به ونزوئلا استقبال خواهند کرد. تبعیت کورکورانه از ترامپ، سازمان کشورهای آمریکایی را به نابودی خواهد کشاند.
به این ترتیب این نهاد وابسته به آمریکا، در راستای اجرای دستورات ابلاغی واشنگتن، در پی حذف یک به یک دولت های مخالف سیاست های کاخ سفید برمی آید. سازمان کشورهای آمریکایی به رهبری لوئیس آلماگرو، بی شرمانه ترین اقدامات تاریخی اخیر را از ابتدای ۲۰۱۹ مرتکب شده است. ونزوئلا جایی در سازمان کشورهای آمریکایی ندارد.
«لوئیس آلماگرو» دبیرکل سازمان کشورهای آمریکایی(OAS) واقع در واشنگتن، چندی پیش به نقش خود در کودتای ۲۰۱۹ بولیوی که منجر به کناره گیری اجباری «اوو مورالس» رئیس جمهور سابق این کشور شد، اعتراف کرد.
«لوئیس آلماگرو» دبیرکل اروگوئهای سازمان پس از حضورش در این جایگاه، همواره در پی ضربه زدن به کشورهای به ویژه چپگرای آمریکای لاتین بوده است و به دلیل اقدامات مداخله گرانه اش، تنشها به حدی رسید که دولت ونزوئلا خواستار خروج از این سازمان شد.
سازمان کشورهای آمریکایی، که مقرّ آن در ایالت واشنگتن قرار دارد، نهادی متشکل از ۳۵ کشور قاره آمریکا از جمله کشورهای آمریکای لاتین است. این نهاد منطقه ای، در سال ۱۹۴۸ به منظور همکاری و همبستگی میان کشورهای عضو و با هدف نظارت بر انتخابات، در طول جنگ سرد پایه ریزی شد. اما طبق مستندات تاریخی، در واقع، نهادی ساخته دست آمریکا برای اجرای برنامه ها و دستورات واشنگتن از آب درآمد.