سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت: معلولان بخشی از جامعه هستند و دستگاه‌ها، فرمانداران و مدیران وظیفه دارند مشکلات و خواسته‌های آنان را پیگیری و رفع کنند.

به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز چهارشنبه در نشست با نمایندگان تشکل‌های مردم نهاد افراد دارای معلولیت به مناسبت هفته تکریم معلولان که با حضور فرمانداران شهرستان‌های استان به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: معلولان از حق و حقوق قانونی برخوردار هستند و نباید به چشم ترحم به این قشر نگاه کرد بلکه همه باید براساس وظیفه دنبال رفع مشکلات معلولان باشند.

وی خواستار توجه جدی فرمانداران در شهرستان‌ها و انتخاب یک نفر به عنوان رابط با جامعه معلولان شد و افزود: ما مدعی نیستیم که حلال مشکلات معلولان هستیم اما از ۲ سال گذشته طرحی را دنبال کردیم که براساس آن، همه دستگاه‌ها نماینده‌ای برای ارتباط با جامعه معلولان داشته باشند.

استاندار کردستان با بیان اینکه مشکلات و دغدغه‌های معلولان باید به رسمیت شناخته شوند، اضافه کرد: همه به ویژه رسانه‌ها باید نسبت به فرهنگ‌سازی رسمیت شناختن حقوق معلولان در جامعه تلاش کنند، چراکه هنوز در سطح جامعه این نگاه به خوبی ایجاد نشده است که باید اصلاح شود.

مرادنیا بر لزوم توجه به مناسب‌سازی معابر و ادارات برای تردد معلولان تاکید کرد و گفت: باید با این کار حرمت و استقلال معلولان را حفظ کنیم، ضمن اینکه دستگاه‌ها به ویژه بانک‌ها نیز در این زمینه تمام تلاش خود را برای تردد آسان این قشر بکار گیرند.

وی به عقد قرارداد ایجاد ۲ هزار مسکن شهری در استان در سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: می‌توان در قالب این طرح، مساله مسکن معلولان را پیگیری کرد تا آنان نیز از آن بهره‌مند شوند.

لزوم توجه به فراهم کردن شرایط برای ورزش معلولان و رفع مشکل وثیقه و ضامن جهت دریافت تسهیلات بانکی، از دیگر مسایلی بود که استاندار کردستان بر آن تاکید کرد.

نمایندگان تشکل‌های مردم نهاد افراد دارای معلولیت نیز در این نشست به مواردی چون لزوم ایجاد فرهنگ مناسب‌سازی معابر در شهرها و دستگاه‌ها برای تردد معلولان، توجه به مسکن و معیشت و اشتغال معلولان، انعکاس مشکلات این قشر توسط رسانه‌ها، تسهیل ارتباط معلولان با خدمات ضروری از جمله آتش‌نشانی و اورژانس، دسترسی آسان معلولان به سامانه‌های درمانی و بهداشتی تاکید کردند.

۱۳ تا ۱۹ آذرماه به هفته معلولان نامگذاری شده و شعار امسال این هفته "ساخت جهانی بهتر پس از کرونا برای افراد دارای معلولیت (فراگیر، دسترس پذیر و پایدار)" است.