محمدحسن طالبیان روز چهارشنبه در پایان بازدید از برج تاریخی گنبدقابوس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این بناها پس از مرمت و بازسازی برای استفاده مالکان و یا با تغییر کاربری برای اجرای طرحها و زیرساختهای گردشگری مورد استفاده قرار گرفت.
وی افزود: دولت نیز برای مرمت و بازسازی بناها و فضاهای تاریخی توسط بخش خصوصی و علاقمندان به اجرای طرحها و زیرساختهای گردشگری در این بناها، تسهیلات حمایتی با کارمزد پایین پرداخت میکند.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین از حمایت همه جانبه این وزارتخانه برای آزادسازی حریم گنبدقابوس به عنوان بلندترین برج آجری جهان و ثبت شده در فهرست آثار یونسکو خبر داد و گفت: تاکنون اقدامات خوبی برای آزادسازی حریم این بنای تاریخی و محوطه سازی آن با همراهی مدیران دستگاههای اجرایی و خدماتی گنبدکاووس انجام شده و این روند کماکان ادامه دارد.
وی افزود: شهرداری گنبدکاووس وعده داد که بهزودی عملیات پیادهرو سازی (سنگ فرش) خیابانهای اطراف گنبدقابوس آغاز خواهد شد که تحقق آن تاثیر زیادی در جذب گردشگر و فراهم شدن زمینه برای رونق اقتصادی این شهرستان خواهد داشت.
طالبیان اضافه کرد: بنای تاریخی گنبدقابوس با برخورداری از معماری منحصربفرد، نیازمند توجه ویژه برای در امان ماندن از گزند آسیبها بویژه آسیبهای بیولوژیکی است.
دراین بازدید که مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان، فرماندار ویژه، شهردار و رییس شورای اسلامی شهر گنبدکاووس و نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند، معاون وزیر از جاده کمربندی این شهر و موزه درحال ساخت آن دیدن کرد.
طالبیان در این بازدیدها، برای اختصاص بودجه مناسب و تسریع در ساخت پروژه موزه بزرگ این شهرستان وعده همکاری بیشتر داد.
برج قابوس در مرکز شهر گنبدکاووس که عنوان بلندترین برج آجری جهان را دارد در سال ۱۳۹۱ شمسی در فهرست آثار سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به ثبت جهانی رسید.
این اثر که بر روی تپهای به بلندی ۱۵ متر قرار گرفته، ۵۵ متر ارتفاع دارد که با احتساب بلندی تپه، ارتفاع آن در مجموع به ۷۰ متر میرسد و آجر و ملات گچ از مصالح اصلی ساخت آن است.
گنبدکاووس با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ استان گلستان است.