به گزارش روز چهارشنبه ایرنا ایده بانک مرکزی روسیه برای معرفی روبل دیجیتال با نظرات منفی از جامعه بانکی مواجه بوده است چون آنها هیچ مزیت قابل توجهی در آن نمی بیند.
پیش از این، دیمیتری پسکوف نماینده ویژه ریاست جمهوری روسیه برای توسعه دیجیتال و فناوری، گفته بود که معرفی روبل دیجیتال به مبارزه با فقر در روسیه کمک می کند.
بانک مرکزی روسیه خبر توسعه روبل دیجیتال را در ۱۳ اکتبر (۲۲ مهر) اعلام کرد اما به گفته کارشناسان احتمالاً این فناوری به دلیل مشکلات فراوان و مقاومت ها در برابر آن تا در پایان سال ۲۰۲۱میلادی هم راه اندازی نخواهد شد.
بانک های روسیه باید پیشنهادات خود را تا ۳۱ دسامبر(۱۰ دی) به بانک مرکزی این کشور در ارتباط با راه اندازی رویل دیچیتالی ارائه نمایند.
کارشناسان برای این پروژه آینده غم انگیزی وعده می دهند، زیرا معرفی بانک روبل دیجیتال به معنای افزایش هزینه ها و مشکلات امنیتی برای کاربران است.
طراحان و پیشنهاد دهندگان بانک مرکزی روسیه چهار مدل ممکن را برای معرفی ارز دیجیتال ارائه داده اند در یکی از آنها، بانک مرکزی خود برای همه مشتریان حساب باز می کند، در دو بانک دیگر به عنوان واسطه بین بانک مرکزی و مشتریان عمل می کنند. در مدل اخیر، روبل دیجیتال فقط در روابط بین بانکی استفاده می شود.
روزنامه ودوموستی هم در این مورد می نویسد، نهادهای اعتباری تنها موافقت خود را با کیف پول روبل دیجیتال و تسویه حساب های موجود در آن اعلام می کنند که توسط خود آنها صورت می گیرد. در غیر این صورت، خروج نقدینگی از بخش بانکی افزایش می یابد و مشتریان نمی توانند از رابط معمول استفاده کنند.
با این حال، حتی در یک مدل قابل قبول، بسیاری زیادی معایب یافت شد. بانکداران فقط با حمایت دولت آماده اجرای آن هستند، در غیر اینصورت باید بار به دوش مردم بیفتد، یعنی شرایط را برای وام ها و سپرده ها بدتر کند. همچنین بانک ها هنگام انتقال پول عادی به دیجیتال و بالعکس، بر کارمزد اصرار دارند.
یک مورد مهم هم مسئله امنیت سایبری است که هزینه آن ده ها میلیارد روبل خواهد بود. علاوه بر این، همانطور که «یاروسلاو شیتسل»، رئیس بخش حل اختلاف «ای تی» و «آی پی» یک شرکت روس توضیح داد، با توجه به تعداد کیف پول یک فرد، امکان پیگیری رسیدهای آن وجود دارد که منجر به محبوبیت کم روبل دیجیتال خواهد شد.