سید ابراهیم حسینی چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به افزایش دبی رودخانه زهره در بارندگی اخیر، اظهار داشت: دبی این رودخانه در روز یکشنبه در مقطع «سد آسک» به ۲ هزار و ۱۰۰ مترمکعب برثانیه رسید.
وی افزود: افزایش جریان این رودخانه بیشتر ناشی از فعال شدن حوضه میانی و مسیلها بوده است.
حسینی با بیان اینکه در بارندگی اخیر سیلاببر «دهملا» در مدار آمده، اضافه کرد: این سیلاببر با افزایش دبی رودخانه ۶۰۰-۵۰۰ وارد مدار میشود که ظرفیت آن ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب برثانیه است.
وی با اشاره به نبود سیلبند در شهر هندیجان، گفت: ظرفیت عبوردهی رودخانه ۹۰۰-۸۰۰ مترمکعب برثانیه است و با توجه به محدود بودن ظرفیت سیلاببر دهملا، ضروری است که سیلبند شهر هندیجان برای مواقع اضطراری که جریان رودخانه افزایش مییابد ساخته شود و دستگاههای متولی اعم از استانداری یا شهرداری این مساله را مدنظر داشته باشند.
به گفته وی ساخت سیلبند برای شهر هندیجان در مطالعات نیز پیش بینی شده تا این شهر در زمان سیلابی شدن رودخانه با مشکل مواجه نشود.
به گزارش روابط عمومی شرکت بهرهبرداری از سد، نیروگاه و شبکههای آبیاری زهره و جراحی، به دنبال وقوع بارندگی سیل آسا طی ۲ روز در بالادست رودخانههای خیر آباد و زهره، دبی رودخانه زهره در مقطع سد انحرافی آسک هندیجان در ساعت ۲۰ مورخ ۱۶ آذر ماه به میزان ۲ هزار و ۱۱۳ مترمکعب بر ثانیه رسید. دبی عبوری از این سد در روزهای بعد روند کاهشی داشته است.
به دلیل بارندگی شدید، ادارات هندیجان در روز ۱۶ آذر تعطیل اعلام شد. به گفته بویری فرماندار هندیجان، در مدت سه ساعت ۶۲ میلیمتر بارندگی در این شهرستان باعث آبگرفتگی معابر و خیابانهای شهر هندیجان، ورود آب به برخی منازل و تاسیسات شهری، قطع مسیر ارتباطی برخی از روستاها و مسدود شدن مسیر ارتباطی هندیجان به دیلم شده است.
شهرستان هندیجان با ۳۸ هزار نفر جمعیت، در جنوب خوزستان قرار گرفته و یکی از بنادر مهم تجاری و صیادی این استان است.
سد آسک بر روی رودخانه زهره (هندیجان)، در ۳۵ کیلومتری شمال شهر هندیجان قرار دارد. این سد که از جنس بتنی با روگذر آزاد است که در سال ۱۳۸۵ به بهره برداری رسید.
سیلاببر «دهملا» با هدف مهار و کنترل سیلاب رودخانه زهره، محافظت از اراضی آبیاری و زهکشی و جلوگیری از ورود سیلاب به شبکهها و محافظت از شهرستان هندیجان ساخته شده و در سال ۱۳۹۵ به بهره برداری رسیده است.