به گزارش ایرنا، از ابتدای آذرماه محدودیتهای ۲ هفتهای در بسیاری از شهرهای کشور به منظور مهار شیوع ویروس کرونا و قطع زنجیره آن اعمال شد که در میاندوآب نیز به دلیل قرار گرفتن در وضعیت قرمز کرونا، محدودیتهای شدیدتری از جمله تعطیلی گروههای شغلی ۲، سه و چهار و منع تردد از ساعت ۹ شب تا چهار صبح اعمال شد.
پیش از اعمال این محدودیتها، در جلسههای ستاد مقابله با کرونا در میاندوآب، تکمیل شدن ظرفیت بیمارستان عباسی به عنوان بیمارستان معین برای بستری بیماران کرونایی در این شهرستان خبرساز شده بود و همگان امیدوار بودند که این محدودیتها تاثیر مثبتی بر روند بستری و مرگ و میر بیماران کرونایی در این شهرستان داشته باشد که اینگونه نیز شد.
اما بعد از تغییر وضعیت شهرستان میاندوآب از قرمز به نارنجی از ابتدای هفته گذشته، وضعیت متفاوتی در سطح شهر میاندوآب دوباره حاکم شد به گونهای که به نظر میآید برخی میخواهند با ازدحام و گشت و گذارهای بیهوده در سطح شهر، تعطیلی ۲ هفتهای را جبران کنند.
این روزها به وضوح میتوان ترافیک در سطح شهر و شلوغی بازار را مشاهده کرد و این عادی انگاری ویروس کرونا بعد از محدودیتهای ۲ هفتهای و تغییر از وضعیت قرمز به نارنجی توسط مردم بسیار نگران کننده است.
۲۵۰ جان باخته، نتیجه جولان کرونا در میاندوآب
مسوول شبکه بهداشت و درمان میاندوآب در جلسه شهرستانی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کرونا در این شهرستان، گفت: تاکنون هفت هزار و ۹۰۶ مورد مثبت کرونا در میاندوآب شناسایی شده است که از این تعداد ۲۵۰ نفر نیز بر اثر کرونا جان خود را از دست دادهاند.
سهراب حیدری با بیان اینکه تعداد بیماران بستری در بیمارستان با محدودیتهایی که اعمال شده است روند کاهشی دارد، افزود: تعداد بستریها در بیمارستان عباسی کاهش یافته که نشان دهنده تاثیر مثبت محدودیتها در کنترل شیوع ویروس کرونا بوده است.
وی با تاکید بر اینکه برای بهبود وضعیت و ادامه روند کاهشی نیازمند همکاری مردم هستیم، بیان کرد: متاسفانه به نظر میآید برخی میخواهند با ازدحام و چرخزدن در بازار، این تعطیلی ۲ هفتهای را جبران کنند ولی این اقدام آنها موجب شیوع بیماری در جامعه میشود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب همچنین با ابراز نگرانی از شبنشینی و دورهمیها نیز اظهار داشت: از مردم میخواهیم در وضعیت حساس کنونی شیوع ویروس کرونا از دورهمیهای معمول و شبنشینیها بهویژه در شب یلدا خودداری کنند.
دورهمیها، یکی از علل اصلی انتشار ویروس کرونا
معاون فرماندار میاندوآب نیز با قدردانی از کسبه و بازاریان شهر میاندوآب به لحاظ رعایت محدودیتها، گفت: میاندوآب به لحاظ رعایت محدودیتها و پروتکلهای ستاد ملی کرونا، جزو شهرهای پیشتاز و برتر استان شناخته شده است که نشان از فرهنگ بالای مردم میاندوآب دارد.
ناصر سلمانزاده دورهمیهای خانوادگی را یکی از علل اصلی انتشار ویروس کرونا دانست و افزود: با توجه به پیش رو بودن شب یلدا از خبرنگاران و فعالان فضای مجازی انتظار میرود نسبت به جلوگیری از دورهمیهای شب یلدا فرهنگسازی و اطلاعرسانی کنند.
وی همچنین با ابراز گلایه از عدم تمکین مدیر یکی از بازارهای دواب به مصوبات ستاد مقابله با کرونا، گفت: تا اطلاع ثانوی تمامی بازارهای دواب شهرستان تعطیل خواهد بود و خاطیان بدون اغماض به مراجع قضایی معرفی میشوند.
عادی انگاری بیماری توسط مردم بسیار نگران کننده است
رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی نیز میگوید: عادی انگاری بیماری توسط مردم بسیار نگران کننده است زیرا در صورت سهلانگاری و عادی انگاری شرایط، درگیر طوفانی خواهیم شد که سهمگین تر از طوفان قبلی خواهد بود.
جواد آقازاده افزود: براساس پیشبینیهای اپیدمیولوژی در صورت ورود استان به موج چهارم بیماری، به طور متوسط بیماران بستری در استان ممکن است تا سه هزار و ۲۰۰ نفر افزایش یافته و تعداد ۸۰ بیمار در روز جان خود را بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست دهند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی افزود: به منظور پیشگیری از ورود به فاز چهارم بیماری، طرحهایی از جمله طرح کنترل محله محور کرونا آغاز شده است که مشابه این طرح را آذربایجانغربی در طرح مراقبت از افراد بالای ۶۰ سال اجرایی کرده است.
همه شهرهای آذربایجانغربی از وضعیت قرمز کرونایی خارج شدند
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی با قدردانی از همراهی مردم در راستای اجرای هرچه بهتر محدودیتهای مربوط به شیوع بیماری کووید ۱۹ گفت: طبق آخرین رصد صورت گرفته، همه شهرهای استان از وضعیت قرمز کرونایی خارج شده است.
آقازاده افزود: همچنین وضعیت شهرستانهای شاهیندژ و سردشت نیز که تا هفته گذشته، نارنجی بود، به وضعیت زرد تغییر یافته است.
وی اظهار کرد: همکاری خوب مردم آذربایجان غربی در رعایت محدودیتهای کرونایی که از سه هفته پیش اجرایی شده، خوشبختانه اثربخش بوده است .
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی بیان کرد: با تغییر وضعیت شهرستانهای قرمز تکاب، چایپاره و شوط به نارنجی و شهرستان های سردشت و شاهین دژ به زرد برخی از محدودیتهایی که ویژه مناطق قرمز و نارنجی هستند، لغو خواهد شد .
آقازاده تاکید کرد: البته همراهی مردم باید ادامه یابد تا دوباره به وضعیت قرمز برنگردیم که در آن صورت، مشکلات مربوط به شیوع کرونا دوباره بیشتر خواهد شد.
وی از شهروندان خواست تا با عمل به پروتکل های بهداشتی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از برگزاری مراسم عزاداری و عروسی، از دورهمی های خانوادگی نیز به ویژه در شب یلدا خودداری کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: بازگشت به شرایط قرمز علاوه بر تهدید بیشتر جان و سلامت به دلیل اعمال محدودیت های اجتناب ناپذیر برای مردم مشکلات اقتصادی، اجتماعی و اداری جدی ایجاد خواهد کرد.
فوت مبتلایان به کرونا در آذربایجانغربی بسیار کمتر از متوسط کشوری است
در حالی که رقم فوت مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در کشور، ۴.۷۵ درصد است، این رقم در آذربایجان غربی به حدود ۳.۳ درصد میرسد که نشاندهنده کمتر بودن تعداد فوتیها نسبت به مبتلایان در این استان است.
رییس کارگروه اطلاع رسانی قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا در آذربایجان غربی روز جمعه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: تاکنون متاسفانه سه هزار و ۱۰۰ نفر از ۹۳ هزار مبتلای به کرونا در استان جان خود را از دست داده اند که نشاندهنده سهم ۳.۳ درصدی فوتیها نسبت به بیماران است.
علی احمد آقاپور افزود: تعداد فوتیهای ناشی از بیماری کووید ۱۹ در کشور نیز حدود ۵۱ هزار و ۵۰۰ نفر است که ۴.۷۵ درصد کل مبتلایان را در بر میگیرد.
وی اضافه کرد: تلاش کادر درمانی برای جلوگیری از فوت بیماران مبتلا در مراکز درمانی یکی از عوامل مهم کمتر بودن تعداد فوتی های بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در آذربایجان غربی است.
تاکنون بیش از ۹۳ هزار نفر در آذربایجان غربی به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده و حدود سه هزار و ۱۰۰ نفر نیز جان خود را بر اثر کرونا از دست دادهاند.