تهران- ایرنا- افزایش شمار مبتلایان به کرونا در آلمان در حالی روند صعودی دارد که مقامات این کشور امیدوارند با واکسیناسیون سراسری از وخامت بیشتر اوضاع جلوگیری‌کنند.

به گزارش چهارشنبه ایرنا، با آغاز فصل بارندگی و سرما در آلمان، وضعیت شهرهای این کشور طی روزهای اخیر بحرانی تر شده و تعداد مرگ و میرهای روزانه مربوط به ویروس کرونا به شدت رو به افزایش گذاشته است. موسسه روبرت کخ از ثبت روزانه ۲۰ مورد مبتلای جدید خبر داده است. طبق آمار این موسسه صبح چهارشنبه ۵۹۰ مورد مرگ و میر جدید طی ۲۴ ساعت ثبت شده که ۱۰۰ مورد بیشتر از رکورد قبلی (۴۸۷ مرگ و میر) در چهارشنبه گذشته است.

در مجموع ۲۰۸۱۵ مبتلای جدید با ویروس کرونا در طی ۲۴ ساعت گزارش شده است. بالاترین میزان روزانه تاکنون مربوط به ۲۰ نوامبر (سی ام آبان) با ۲۳، ۶۴۸ مورد بود. همچنین تعداد کل افرادی که با آلودگی به کرونا فوت کرده اند به ۱۹، ۹۳۲ نفر رسید.

موسسه روبرت کخ بالاترین نرخ آلودگی در سراسر کشور (۱۴۹.۱ آلودگی جدید را در هر ۱۰۰۰۰۰ نفر)   طی ۷ روز را اعلام کرد. این در حالی است که دولت های فدرال و ایالتی می خواهند این نرخ به کمتر از ۵۰ نفر برسند.

در چنین شرایطی آکادمی علوم ملی لئوپولدینا خواهان تشدید تدابیر کرونایی در آستانه تعطیلات پایان سال شده و هر روز نیز سیاستمداران بیشتری خواستار اعمال محدودیت ها حتی پس از این تعطیلات هستند. در ایالت جنوبی بایرن که بار دیگر به کانون گسترش کرونا تبدیل شده، قوانین سختگیرانه تری مانند محدودیت های خروج، ممنوعیت حضور در مراکز شهر و مقررات منع رفت و آمد در مناطق شلوغ از همین چهارشنبه اعمال می شود.

«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان بار دیگر بر لزوم جدی گرفتن تدابیر کرونایی در این کشور اروپایی تاکید کرد. وی امروز (چهارشنبه) در سخنرانی خود در پارلمان آلمان (بوندستاگ) گفت: ما امروز با شرایطی دست به گریبان هستیم که تا کنون تجربه نداشتیم. وی با بیان این که باید همه تلاش خود را به کار گیرند تا بر این شرایط استثنایی فائق آیند، خواستار تشدید اقدامات در مبارزه با بیماری همه گیر کرونا شده است. مرکل با تاکید بر لزوم تعطیلی گسترده پس از کریسمس شد گفت اقدامات متقابل دیگری علیه ویروس کرونا قبل از تعطیلات نیز باید در دستور قرار قرار گیرد.

وی افزود: ما باید سخت کار کنیم. در یک مرحله تا ۱۰ ژانویه (۲۱ دی) مغازه ها باید بسته شوند. همچنین تعطیلی مراکز آموزشی باید تمدید شود یا به کلاس های دیجیتال تغییر یابد. صدراعظم آلمان بدین ترتیب صریحاً بر خواسته های آکادمی علوم لئوپولدینا برای یک تعطیلی سخت در سراسر کشور صحه گذاشت. وی با بیان این که موج جدید همه گیری او را نگران کرده اظهار داشت که همه اقدامات باید انجام شود تا همه گیری مجددا گسترش نیابد.

مرکل از مردم خواست که تماس با افراد دیگر را کاهش دهند. وی تاکید کرد: «اگر ما قبل از کریسمس تماس زیادی داشته باشیم، این آخرین کریسمس ما با پدربزرگ و مادربزرگ خواهد بود، پس چیزهای زیادی را از دست خواهیم داد.»

«آرمین لاشت» نخست وزیر ایالت نوردراین وستفالن نیز طرفدار ادامه محدودیت ها پس از کریسمس است. وی به خبرگزاری د. پ.آ. گفت: پس از کریسمس به یک تعطیلی واقعی در سال نو نیاز داریم تا چشم انداز عادی شدن را دوباره برای سال ۲۰۲۱ توسعه دهیم. وی تأکید کرد: از کریسمس تا پایان تعطیلات سال جدید، کشور به احتمال زیاد می تواند به طور کامل تعطیل شود و بنابراین به طور موثر گسترش همه گیری را متوقف کند.»

این در حالی است که کارشناسان تعطیلی سراسری را به منزله یک فاجعه اقتصادی برای کشور ارزیابی می کنند. دروستن مدیر انستیتوی ویروس شناسی برلین می گوید: ما اکنون باید حتما کاری انجام دهیم. به گفته وی تهدید به قفل شدن در پایان ژانویه و در تمام ماه فوریه با عواقب گسترده ای برای اقتصاد کشور همراه است. از همین رو کارشناسان واکسیناسیون سراسری را راه حل مناسبی برای برون رفت از این دوراهی برای دولت آلمان می دانند.

پیش از این وزیر بهداشت آلمان از برنامه ریزی برلین برای آغاز روند واکسیناسیون در هفته های آینده خبر داده است. وی ابراز امیدواری کرده که اولین واکسن ها علیه ویروس کرونا ظرف چند هفته در دسترس باشد. اما بی تردید میزان این واکسن برای همه کسانی که می خواهند واکسینه شوند کافی نخواهد بود. برای حل این مشکل کمیسیون واکسیناسیون انستیتو روبرت کخ شهروندان را به ۶ گروه تقسیم کرده است که در آنها جمعیت آلمان بر اساس فوریت بنابر سن، بیماری‌های احتمالی قبلی و فعالیتهای حرفه‌ای طبقه‌بندی شده است.

به نوشته تارنمای شبکه دویچه وله پنج دسته اول که دارای اولویت بیشتری هستند، جمعیتی بین ۵، ۵ تا ۹ میلیون نفر را تشکیل می‌دهند. اما اکثر جمعیت آلمان، یعنی حدود ۴۵ میلیون نفر، در پایین‌ترین گروه، یعنی با "اولویت پایین" طبقه بندی شده‌اند. هر چند این توصیه نهایی نیست و وزارت بهداشت آلمان باید تصمیم نهایی را بگیرد. این وزارتخانه گفته است در نظر دارد از متخصصان دیگر نیز مشاوره بگیرد.

هنوز روشن نیست که بر چه اساسی افراد برای واکسینه شدن دعوت می‌شوند. برنامه‌ریزی شده است که افراد با الویت بالا در مراکز واکسیناسیون گواهی پزشکی ارائه کنند که نشان دهد آنها در خطر جدی یا احتمال مرگ بر اثر کرونا هستند. در همین حال پزشکان عمومی این روش را رد می‌کنند زیرا این کار خارج از ظرفیت آنهاست و آنها را با چالش دشواری روبرو می‌کند.

مقامات آلمانی امیدوارند با واکسیناسیون سراسری از گسترش بیشتر همه گیری در فصل سرما و نیز اجبار به تعطیلی سراسری که اقتصاد این کشور را با مشکلات جدی مواجه می کند جلوگیری کنند. تعطیلات سراسری که این کشور اروپایی در موج اول شیوع کرونا به اجرا گذاشت، زیان های سنگینی به دنبال داشت. کمیسیون اتحادیه اروپا برآورد کرده که تولید ناخالص ملی آلمان در سال جاری شش و سه دهم درصد به نسبت سال قبل کاهش داشته باشد که این شدیدترین رکود اقتصادی آلمان از پایان جنگ جهانی دوم به این سو به شمار می رود.