تهران- ایرنا- جوانان آلمانی می‌گویند پس از همه‌گیری ویروس کرونا با اخبار جعلی بیشتری در فضای مجازی برخورد می‌کنند.

به گزارش چهارشنبه ایرنا، نظرسنجی ها نشان می دهد جوانان آلمانی حداقل هفته ای یک بار با اخبار جعلی به صورت آنلاین یا در شبکه های اجتماعی روبرو می شوند.

خبرگزاری فرانسه در این رابطه نوشت: طبق مطالعات بنیاد وودافون آلمان که امروز منتشر شد، ۷۶ درصد از افراد ۱۴ تا ۲۴ ساله در بحبوحه همه گیری کرونا مرتباً با اخبار دروغ روبرو می شوند. این نشان می دهد میزان اخبار دروغین نسبت به دو سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته است.

همچنین تعداد کسانی که روزانه چندین بار با اخبار جعلی روبرو می شوند نسبت به سال گذشته تقریباً دو برابر شده است (۱۲ درصد سال ۲۰۱۹ در مقابل ۲۱ درصد سال جاری).

این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که اکثریت جوانان آلمان (۸۵ درصد) معتقدند چگونگی شناخت اخبار جعلی باید جزئی از برنامه درسی مدارس باشد. «اینگر پاوس» رئیس بنیاد وودافون می گوید مدت زیادی است که در میان جوانان آلمانی اتفاق نظر وجود دارد که سواد رسانه ای به اندازه رشته هایی مانند ادبیات یا ریاضیات مهم بوده و باید بخشی از برنامه درسی شود.

طبق این مطالعه فقط یک سوم از افراد مورد بررسی این اعتماد به نفس را دارند که اخبار جعلی را بتوانند تشخیص دهند. به خصوص وقتی صحبت از اخبار ویروس کرونا می شود، ۶۴ درصد از جوانان تشخیص اطلاعات معتبر و غیرقابل اعتماد را دشوار می دانند. بیشتر پاسخ دهندگان از تئوری های توطئه در مورد همه گیری سخن می گویند.

تقریباً نیمی از افراد ۱۴ تا ۲۴ ساله نیز به هنگام اشاره به اخبار نادرست به رسانه های سنتی مانند رادیو، تلویزیون یا روزنامه ها فکر می کنند. براساس این مطالعه، ۸۱ درصد از افراد مورد بررسی، انتشار اخبار دروغ را خطری برای دموکراسی می دانند.

برای این نظرسنجی بیش از ۲۰۰۰ جوان که از اینترنت استفاده می کنند، در فاصله ۱۱ تا ۲۸ (۲۱ شهریور تا ۷ مهر) سپتامبر مورد بررسی قرار گرفته اند.