تهران-ایرنا- معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش از پیش‌بینی اعتبار ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی لایحه رتبه‌بندی و  بازنشستگی ۲۶ هزار فرهنگی در سال ۹۹ خبر داد.

به گزارش روز چهارشنبه وزارت آموزش‌وپرورش، علی الهیار ترکمن اظهار داشت: در لایحه ۱۴۰۰، رتبه‌بندی دربند ی تبصره ۲ رتبه‌بندی دیده‌شده و مجوز تأمین اعتبار داده‌شده و در اعتبارات متفرقه نیز ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد دیده‌شده اما بودجه موردنیاز باید در قانون رتبه‌بندی دیده شود.

وی افزود: شیر مدارس نیز در ردیف‌های متفرقه دیده‌شده و قابل پرداخت در بخش‌های دیگر نیست.
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع گفت: لایحه جدید رتبه‌بندی کاملاً طراحی‌شده منطبق با شرایط کار معلمی است. این سازوکارها در لایحه پیش‌بینی و به دولت ارسال‌شده است همچنین اکنون در کمیسیون مربوطه و در حال پیگیری است. در کمیسیون تخصصی نهایی و به صحن دولت ارائه می‌شود و به مجلس خواهد رفت تا وقتی به قانون تبدیل و در سال ۱۴۰۰ اجرا شود.

پیشنهاد توزیع بسته‌های غذایی حمایتی به دانش آموزان جایگزین شیر مدارس
وی افزود: همچنین در موضوع شیر مدارس پیشنهاد دادیم به دلیل عدم توزیع این شیرها بسته‌های غذایی حمایتی جایگزین شیر مدارس را ارائه کردیم.

بازنشستگی ۲۶ هزار نفر در سال ۹۹
ترکمان از بازنشسته شدن ۳۴ هزار نفر در سال ۹۹ خبر داد و تصریح کرد: ۲۶ هزار نفر از این تعداد درخواست بازنشستگی دادند برای سال آینده با مجوزهای استخدامی داده‌شده، مشکلات کمتری در جذب نیرو خواهیم داشت.

او  در خصوص سؤالی درباره آموزش‌های مجازی و شبکه شاد گفت: برای تأمین تبلت برای دانش آموزان پیشنهادهایی را ارائه کردیم اما مأموریت اصلی ما ارائه آموزش‌ها است و تأمین گوشی و تبلت جز مأموریت‌های آموزش‌ و پرورش نیست لذا پیگیر حل این مشکل از طریق دستگاه‌های مختلف هستیم.
وی از ارائه پیشنهادهایی برای خرید تبلت با راهکار افزایش قدرت خرید مردم و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر توسط آموزش‌وپرورش خبر داد و افزود: آموزش‌های تلویزیونی در کنار آموزش‌های دیگر هم وجود دارد که از دبیران مجرب برای تدریس دروس آن استفاده می‌شود.

به گزارش ایرنا، آموزش ها پس از شیوع ویروس کرونا از ابتدای اسفند سال ۹۸ تا کنون در بیشتر مناطق کشور به صورت مجازی تداوم داشته است، براساس اعلام مسوولان آموزش و پرورش ۳۰ درصد دانش آموزان عادی و ۴۰درصد دانش آموزان با نیازهای ویژه از داشتن ابزار هوشمند محروم هستند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع برقراری عدالت آموزشی را وظایف آموزش‌وپرورش برشمرد و افزود: در کسری بودجه آموزش‌وپرورش از راه‌های مختلف تلاش می‌کنیم که تأمین شود. حدود ۶ هزار میلیارد تومان در سال ۹۹ کسری بودجه داریم اما ساز و کارهای تأمین آن وجود دارد. هرساله ۵ تا ۱۰ درصد بودجه کل کسری بودجه داریم اما سازوکارهای مناسبی برای تأمین آن وجود دارد که معمولاً تا اسفند هرسال بخش عمده‌ای از آن تأمین و در مرحله بعدی مابقی کسری بودجه در فرودین و اردیبهشت سال بعد این کسری بودجه صفر می‌شود.

مجوز استخدامی دانش آموزان درود زن صادرشده است
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع خاطرنشان کرد: مجوز جذب دانش آموزان آسیب‌دیده درود زن صادر و به استان فارس ابلاغ‌شده است تا این افراد به استخدام آموزش‌وپرورش درآیند.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص رفع مشکلات زیرساختی شبکه شاد، گفت: با تفاهمی که با اپراتور همراه اول داشتیم هزینه زیرساخت‌های شاد بر عهده همراه اول است و آموزش‌وپرورش در این زمینه اعتباری هزینه نمی‌کند.


کاهش درآمدهای اختصاصی آموزش‌وپرورش به دلیل کرونا
ترکمن افزود: درآمدهای اختصاصی آموزش‌وپرورش، ناشی از اجرای قوانین مانند مراکز رفاهی درمانی اجرای مسابقات، قوانین مربوط به سهم آموزش‌وپرورش از برخی درآمدهای شهرداری‌ها و.‌ براثر کرونا کاهش پیداکرده است و سهم این نوع درآمدها را ۱۱ درصد پیش‌بینی کرده‌ایم. خیلی روی درآمدهای اختصاصی نمی‌خواهیم ورود کنیم زیرا رسالت آموزش‌وپرورش فراتر است. هرچند باید طبق قوانین وصول درآمد کنیم که برای سال آینده ۱۱ درصد و مبتنی بر واقعیت‌ها و قوانین موجود است. دنبال افزایش قطعی درآمد نیستیم، اما آنچه قانون گفته و مطمئن است را دنبال می‌کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع ترکیب مجوز استخدام‌ها از سال ۱۴۰۰ تغییر خواهد کرد و می‌توانیم کمبود نیروی انسانی در رشته‌های مختلف را رفع خواهیم کرد.
 ترکمن با اشاره به شرایط کرونایی تصریح کرد: از سال ۹۹ سرانه مدارس را متمرکز کردیم تاکنون ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین تجهیزات بهداشتی مدارس به استان‌ها ابلاغ کردیم و تأمین امنیت بهداشتی دانش آموزان و معلمان را سرلوحه کار خود قراردادیم.
وی با تشریح بودجه سال ۱۴۰۰ کشور، ادامه داد: هرچند مشکلات بودجه‌ریزی همواره وجود دارد اما در امور آموزشی و فرهنگی سومین درصد رشد مربوط به آموزش‌و پرورش است.در سال جاری در سومین مرحله تخصیص بودجه هستیم و تاکنون مشکلی نداشتیم البته مرحله چهارم آن هنوز باقی است.

تخصیص زمین ۴۴ هزار واحد مسکن فرهنگیان
وی تصریح کرد: در خصوص مسکن فرهنگیان از مجموعه ۱۷۰ هزار مسکن فرهنگیان که بر اساس تفاهم‌نامه همکاری با وزارت راه و شهرسازی متعهد شده بودیم تاکنون برای احداث ۴۴ هزار واحد آن در ۱۸ استان توانستیم زمین تخصیص بدهیم و اقدامات اولیه آن انجام‌شده است.

به گزارش ایرنا، مطالبه تامین مسکن فرهنگیان بارها در سال‌های متمادی مطرح و مورد رسیدگی قرار گرفته است. آخرین بررسی ها نتیجه بخش بود؛ تفاهم نامه ای در آذر ماه سال ۹۸ بین وزارت آموزش و پرورش با وزارت راه و شهرسازی منعقد شد تا گامی باشد در جهت فراهم‌کردن شرایط برای خانه‌دار شدن فرهنگیان.

این تفاهم نامه در هفت ماده تهیه و تنظیم شد. موضوع این تفاهم‌نامه تامین ۱۷۰ هزار واحد مسکونی در شهرها و مناطق روستایی کشور برای فرهنگیان فاقد مسکن بر اساس اعلام نیاز ۳۲ استان کشور بود.

یکی از شروط این تفاهم نامه برای خانه دار شدن فرهنگیان این است که متقاضیان باید فاقد زمین و واحد مسکونی باشند، تاکنون از امکانات دولتی مانند زمین، واحد مسکونی، تسهیلات یارانه‌ای خرید یا احداث مسکن استفاده نکرده باشند و فرم "ج" آنان در استعلام، سبز باشد نه قرمز.

افراد متقاضی باید متاهل، سرپرست خانوار یا زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن یا حداقل دارای پنج سال سابقه سکونت متوالی در شهر مورد تقاضا باشند و تاکید بر رعایت اولویت گروه‌های هدف، بانوان سرپرست خانوار و کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی با بیش از ۲۰ سال سابقه، زوجین فرهنگی و بازنشستگان است.

اختصاص ۲۰ درصد اعتبارات سازمان نوسازی مدارس به توسعه سیستم گرمایشی مدارس
معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع ادامه داد: در خصوص توسعه سیستم گرمایشی مدارس ۲۰ درصد از اعتبارات سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس به این موضوع تخصیص‌یافته است.

به گزارش ایرنا، وزیر آموزش و پرورش اخیرا از جمع آوری بخاری های نفتی در مدارس کشور برای همیشه خبر داده بود.