اصفهان- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با اشاره به سختگیری‌های گمرک برای صادرات صنایع دستی این استان گفت: گمرک باید اقداماتی در زمینه تسهیل امور صادراتی به ویژه در زمینه صدور محصولات این صنعت انجام دهد.

حسن قاضی عسگر روز چهارشنبه در حاشیه جلسه توسعه صادرات و کارگو ترمینال صنایع دستی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین اگر مشکلات مقرراتی وجود دارد ما آن‌ها را به هیات مقررات زدایی ارجاع خواهیم داد.

وی از جمله مشکل صادرات صنایع دستی را تجاری دانستن اجناس ذکر و اضافه کرد: در صورتی که کالایی صنایع دستی  تجاری تلقی شود صادرات آن کالا صورت نمی‌گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان ادامه داد: به عنوان مثال هر کشوری اجازه صادرات ۳۰ کیلوگرم بسته پستی را می‌دهد و در صورتی که هر ۳۰ کیلوگرم به یک جنس اختصاص داده باشد صادر نمی‌شود.

وی تصریح کرد: قصد داریم با استفاده از صادرات صنایع دستی اصفهان را تقویت کنیم.

قاضی عسگر اظهار داشت: برخی از فعالان اقتصادی مشکل صادراتی را مطرح کردند در این راستا قوانین و مقرراتی وجود دارد که پست و گمرک باید آن‌ها را حذف کنند تا توسعه صادرات به خوبی انجام شود.

وی ادامه داد: هماهنگی بین پست، گمرک، فعالان اقتصادی و به ویژه دفتر پست در میدان امام (ره) انجام و مقرر شد در راستای توسعه و صادرات صنایع دستی کمک کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با بیان اینکه بسیاری از افراد از ایجاد و راه اندازی کارگو ترمینال( پایانه بار هوایی) اطلاعی ندارند، اظهار داشت: کارگو ترمینال برای صادرات صنایع دستی بسیار مناسب است و از این طریق با نازل‌ترین قیمت می‌توان صادرات انجام داد.

بیش از ۷۰ هزار هنرمند صنایع دستی در استان اصفهان فعالیت می‌کنند که در چهار سال گذشته ۴۰ هزار نفر شناسایی و شناسنامه‌دار شدند. از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۶ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است که تاکنون ۴۰ هزار نفر شاغل در این بخش ساماندهی شدند با احتساب خانواده‌های این افراد معیشت حدود چهار میلیون نفر به صنایع دستی گره خورده است.

اصفهان به عنوان دومین شهر جهانی صنایع دستی در طول تاریخ نقش مهمی در رشد و توسعه فرهنگ و تمدن این سرزمین کهن ایفا کرده است.