ارومیه- ایرنا- وضعیت شیوع ویروس کرونا که در روزهای ابتدایی آذرماه جاری و اواخر آبان ماه گذشته، روند صعودی داشت و هر روز بغرنج‌تر می‌شد، هم اینک وضعیت بهتری پیدا کرده و با احتیاط مردم و تدبیر مسوولان در سراشیبی ابتلا، بستری و فوتی قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، بیماری کووید ۱۹ در حدود ۱۰ ماه گذشته که در کشور آغاز شده، آذربایجان غربی سه خیز کوتاه و بلند را طی کرده و نظیر سراسر ایران، با همراهی مردم و تدابیر مسوولان، هر سه خیز را پشت سر گذاشته است.

در این استان خیز پاییزی شیوع بیماری کووید ۱۹ بسیار سخت تر از ۲ خیز گذشته بود و حتی تعداد فوتی ها نیز به حدود ۴۰ نفر، تعداد مبتلایان روزانه حدود هزار و ۲۰۰ نفر و تعداد بستری ها بیش از ۳۰۰ نفر رسید.

در این خیز سنگین، تعداد کل بستری های مربوط به بیماری های حاد تنفسی در مراکز درمانی آذربایجان غربی نیز به نزدیک هزار و ۸۰۰ نفر رسید که موجب فشار بسیار زیاد به کادر درمان در استان شد و می رفت تا وضعیت بیماری، از مرز هشدار نیز عبور کند.

اما با رسیدن به اوج بیماری کووید ۱۹، تدابیر ویژه ای با هدف کنترل روند سرایت بیماری از طریق کاهش فعالیت اصناف، ادارات، دورهمی های خانوادگی و همچنین حضور در اجتماع و سطح شهر مورد تمهید قرار گرفت که به صورت محدود در اواخر آبان و به صورت تشدید یافته در ۲ هفته نخست آذرماه جاری به ویژه در ارومیه و ۱۶ شهرستان دیگر آذربایجان غربی اجرایی شد.

با اجرای این تمهیدات ویژه، روند شیوع بیماری کووید ۱۹ در آذربایجان غربی کنترل شد و علاوه بر سه رقمی شدن تعداد بستری ها در مراکز درمانی، تعداد فوتی ها نیز به حول و حوش تک رقمی شدن برگشت و مبتلایان روزانه نیز به یک چهارم اوج بیماری رسید.

البته همه مسوولان در کشور و آذربایجان غربی، بر این اعتقاد دارند که تداوم این روند فقط با ادامه همراهی شهروندان میسر است و باید این همراهی تا کنترل کامل بیمای ادامه داشته باشد.

85 درصد رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در آذربایجان‌غربی 

استاندار آذربایجان‌غربی که با بسیج همه امکانات استانی، در راستای مقابله با شیوع بیشتر بیماری کووید ۱۹ در ماه های اخیر، سنگ تمام گذاشته، با قدردانی از همراهی مردم در راستای پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا در استان گفت: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در استان به ۸۵ درصد رسیده است

محمدمهدی شهریاری با اشاره به نتایج مثبت اجرای محدودیت‌ها افزود: وضعیت فعلی حاصل تلاش و همراهی مردم و متولیان امر در بخش‌های مختلف است ولی اگر این همراهی ادامه نداشته باشد، موج چهارم بیماری بسیار سهمگین‌تر خواهد بود.

وی از مردم درخواست کرد که اجرای محدودیت‌ها را جدی بگیرند تا شاهد موج جدید کرونا در استان نباشیم.

شهریاری بر نظارت جدی فرمانداران تاکید کرد و افزود: دستیابی به نتایج مثبت در اجرای محدودیت‌ها به ویژه طرح محله محور شهید سلیمانی منوط به نظارت جدی است.

کاهش 40 درصدی بستری‌شدگان مربوط به کرونا در آذربایجان‌غربی 

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی هم که بیشترین ظرفیت درمانی را برای درمان بیماران کرونایی در استان اختصاص داده، گفت: بستری‌شدگان مربوط به کرونا در استان با اجرای هدفمند طرح محدودیت‌ها در شهرهای مختلف، ۴۰ درصد کاهش یافته است.

دکتر جواد آقازاده افزود: بیشترین رقم بستری های مربوط به بیماری کووید ۱۹ در آذربایجان غربی، هزار و ۷۰۸ نفر ثبت شده بود که این رقم در حال حاضر حدود هزار نفر است.

وی اضافه کرد: علاوه بر آن، تعداد بستری‌‎های روزانه، مراجعه کنندگان به درمانگاه‌ها و تعداد فوتی ها نیز کاهش یافته است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی ادامه داد: طی هفته‌های گذشته، شرایط ویژه ای را پشت سر گذاشتیم و استان یک وضعیت بحرانی را سپری کرد.

آقازاده اظهار کرد: پس از موج دوم، بررسی شده بود که میزان ابتلا و شیوع در آذربایجان غربی نسبت به سایر استان های کشور بیشتر خواهد بود و سیستم آمادگی لازم را برای پذیرش بیماران داشت.

وی درباره کانون شیوع کرونا در موج سوم بیان کرد: به طور میانگین، یک‌هزار و ۸۰۰ تست در روز در استان انجام می شد که ۸۰ درصد این تعداد مثبت بودند؛ در موج سوم، ارومیه کانون اپیدمی بود اما با ورود تامین اجتماعی و سایر بیمارستان ها، بخش های بستری و تخت های بیمارستان ها مدیریت شده و هیچ بیماری بدون تخت نماند.

وی گفت: شهرهای آذربایجان غربی در نتیجه اعمال محدودیت ها بجز چند شهر از وضعیت قرمز به نارنجی تغییر وضعیت دادند و این در حالی است که سه شهر تکاب، شوط و چایپاره وضعیت قرمز و خطرناکی دارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی افزود: عادی انگاری بیماری توسط مردم بسیار نگران کننده است زیرا در صورت سهل انگاری و عادی انگاری شرایط، درگیر طوفانی خواهیم شد که سهمگین تر از طوفان قبلی خواهد بود.

آقازاده اظهار کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های اپیدمیولوژی در صورت ورود استان به موج چهارم بیماری، به طور متوسط بیماران بستری در استان ممکن است تا سه هزار و ۲۰۰ نفر افزایش یافته و ۸۰ بیمار در روز جان خود را براثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست خواهند داد.

وی ادامه داد: به منظور پیشگیری از ورود به فاز چهارم بیماری، طرح هایی از جمله طرح کنترل محله محور بیماری کووید ۱۹ آغاز شده است که مشابه این طرح را استان در طرح مراقبت از افراد بالای ۶۰ سال اجرایی کرد.

وی با قدردانی از رسانه‌های آذربایجان‌غربی بیان کرد: ورود رسانه ها به امر هوشیار نگه داشتن مردم و عدم ورود به فاز چهارم بیماری کمک بسیار بزرگی برای کادر درمان و مردم خواهد کرد.

سه رقمی شدن بستری‌های کرونایی در آذربایجان‌غربی 

در حالی که از نیمه مهر امسال، تعداد بستری های مربوط به کرونا در آذربایجان غربی، چهار رقمی شده و همچنان روند صعودی داشت، پس از سه ماه دست و پنجه نرم کردن کادر درمان با بیماران کووید ۱۹، خبرهای خوش تداوم یافت و تعداد بستری ها دوباره سه رقمی شد.

رییس کارگروه اطلاع‌رسانی قرارگاه مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: تعداد افراد بستری‌ مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان‌های این استان به زیر هزار نفر رسید.

علی‌احمد آقاپور افزود: در حال حاضر تعداد کل بستری‌های مربوط به بیماری‌های سندرم حاد تنفسی در آذربایجان غربی به ۹۸۲ نفر رسیده است که از این تعداد ۴۳۱ نفر مشکوک و ۵۵۱ نفر مبتلا به کرونا هستند.

وی اضافه کرد: تعداد بستری‌شدگان در آی‌سی‌یو نیز ۲۷۷ نفر است که از این تعداد، ۷۳ نفر به دستگاه ونتیلاتور متصل هستند.

رییس کارگروه اطلاع‌رسانی قرارگاه مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی با اشاره به افزایش ۱۱ نفری تعداد فوت‌شدگان براثر کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در استان اظهار کرد: تعداد کل فوت‌شدگان در استان به سه هزار و ۸۲ نفر رسید.

به گزارش ایرنا، تاکنون حدود ۹۳ هزار نفر از مردم آذربایجان غربی شامل حدود ۲.۸ درصد مردم استان به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده اند که ۸.۷ درصد کل بیماران ثبت شده در کشور است.

همچنین تاکنون حدود ۶۹ میلیون نفر در دنیا و حدود یک میلیون و ۷۳ هزار نفر در ایران به کرونا مبتلا شده‌اند.

از مجموع یک میلیون و ۵۷۱ هزار نفر جان باخته بر اثر کرونا در کشورهای مختلف دنیا نیز ۳.۳ درصد مربوط به ایران است.

برچسب‌ها