بیرجند - ایرنا - معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: از ۵۸.۵ میلیون مترمکعب ظرفیت سدهای مخزنی استان اکنون ۷۰ درصد ظرفیت سدها خالی است و برای بارندگی‌های امسال مشکلی درخصوص آبگیری آنها وجود ندارد.

سید سعید پورجعفر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سد سیاهو سربیشه با ظرفیت ۱۷ میلیون مترمکعب امسال برای آبگیری آماده نیست چون در حال نصب شیرآلات هستیم و سطح دریچه‌ها باز است اما در صورت اتمام حجم سدهای استان به ۷۵ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد.

وی بیان کرد: از ابتدای مهر ماه امسال تاکنون بیش از ۱.۵ میلیون مترمکعب روان آب و سیلاب وارد سدهای مخزنی استان خراسان جنوبی شده و حجم ذخیره سدها اکنون ۱۷ میلیون مترمکعب است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر از ۳۵ محدوده مطالعاتی دشت‌های استان متولی ۲۸ محدوده هستیم و بقیه با سایر استان‌ها مشترک است که حدود ۱۳ هزار منبع آبی شامل چاه، چشمه و قنات در این محدوده‌ها وجود دارد.

وی با بیان اینکه سالانه ۹۰۵ میلیون مترمکعب آب از سفره‌های آب زیرزمینی، چاه و قنات در خراسان جنوبی برداشت می‌شود اظهار داشت: در دوره متوسط ۱۰ ساله کسری مخزن از ۱۴۷ میلیون مترمکعب به ۱۱۳ میلیون مترمکعب در استان کاهش یافته که ۲۵ میلیون مترمکعب بهبود یافته است.

پورجعفر با بیان اینکه از ۲۸ محدوده ۲۴ دشت استان ممنوعه است عنوان کرد: پارسال سه محدوده ممنوعه به استان افزوده شد و محدوده‌های منتهی به کویر مرکزی و کویر لوت که آب با کیفیتی ندارد جزو محدوده‌های آزاد محسوب می‌شوند.

وی گفت: با توجه به واقع شدن استان خراسان جنوبی در منطقه خشک و کویری، منابع آب‌های زیرزمینی به عنوان اصلی‌ترین منبع تامین آب برای مصارف کشاورزی، شرب، خدمات و صنعت محسوب می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: به منظور تعادل و ثبات در دشت‌های استان و حفظ منابع آبی موجود طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب از سال ۹۵ در دستور کار قرار گرفت که تهیه و نصب کنتورهای حجمی و هوشمند آب و برق یکی از پروژه‌های این طرح است.

وی افزود: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی است برای مدیریت مصرف آب با همکاری کشاورزان نسبت به نصب کنتور هوشمند آب و برق بر روی چاه‌های کشاورزی اقدام می‌شود.

پورجعفر تصریح کرد: در استان آب کم نداریم بلکه مشکل، مدیریت مصرف آن است و با توجه به اینکه سرانه مصرف آب استان نسبت به میانگین کشوری بالا است از مردم و کشاورزان درخواست داریم نسبت به مدیریت صحیح و صرفه‌جویی این نعمت الهی اهتمام ویژه داشته باشند.