سی و نهمین مراسم بزرگداشت سومین شهید محراب پنجشنبه و جمعه ۲۰ و ۲۱ آذرماه ۹۹ در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع) برگزار می شود.
برگزاری مراسم بزرگداشت بدون حضور زائران
معاون فرهنگی و تبلیغات اسلامی آستان مقدس حضرت احمد بن موسی شاهچراغ در این زمینه گفت: به مناسبت فرارسیدن ۲۰ آذرماه سالروز شهادت آیت الله سید عبدالحسین دستغیب ویژه برنامه های مختلفی در حرم مطهر برگزار می شود که این برنامه ها به منظور پیشگیری از کرونا بدون حضور زائران گرانقدر برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام احمد سلامی افزود: پنجشنبه از ساعت ۱۳:۳۰ مرقد مطهر شهید آیت الله دستغیب با حضور جمعی از مسئولان استان فارس گلباران می شود و در ادامه بعد از اقامه نماز مغرب و عشا در مسجد جامع عتیق، آیت الله کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران پیرامون فضایل و مناقب شهید محراب به ایراد سخن می پردازد و دعای روح بخش کمیل قرائت می شود که این مراسم به صورت زنده از ساعت ۱۸:۳۰ از شبکه فارس پخش خواهد شد.
وی ادامه داد: جمعه ۲۱ آذرماه از ساعت ۶ صبح، سخنرانی آیت الله کاظم صدیقی و قرائت دعای پرفیض ندبه در جوار مرقد مطهر شهید محراب به صورت زنده از شبکه یک سیما پخش می شود.
معاون آستان مقدس حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع) گفت: توزیع پوسترهای بزرگداشت شهید محراب در سطح ادارات استان فارس از دیگر برنامه های گرامیداشت این شهید والامقام و مجاهد نستوه است.
شهید دستغیب معلم اخلاق و عالم مردمدار
استاندار فارس در پیامی به مناسبت سی و نهمین سالروز شهادت آیت الله دستغیب بیان کرد: سی و نهمین سالگرد شهادت شهید محراب آیتالله سید عبدالحسین دستغیب، فرصت مناسبی برای نکوداشت یاد و نام آن شهید عزیز و بزرگوار است.
عنایت الله رحیمی افزود: شهید دستغیب، معلم اخلاق، مهذب نفوس و عالمی مردمدار بود. سخنانِ مخلصانه و دعای کمیل همراه با نجواهای عارفانه اش در گوش ما طنین انداز و در فضای دل و جان مان، زنده و خاطره انگیز است.
وی ادامه داد: روح بی آلایش، صفای باطن و لحن روحانیِ آن شهید، مردم را شیفته ی خود کرده بود و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، روح بیکینه و صفای باطن و لحن روحانی او گرمیبخش دل مردم بود و مردمی که او را صمیمانه دوست داشتند، به شخصیت والای این روحانی و مبارز و متقی احترام میگذاشتند.
استاندار فارس، اخلاص و ولایتپذیری شهید دستغیب، از شاخصه های بارز آن شهید بزرگوار دانست و گفت: آن امام جمعه مردمی و مجاهد شب زنده دار، در روز جمعه، بیستم آذرماه سال ۱۳۶۰، در حالی که برای برگزاری نماز جمعه، عازم مصلای نماز بود، در بین راه به دست منافقین کوردل به شرف شهادت نایل آمد که یاد و خاطره ی آن شهید عزیز را گرامی می داریم و بر صفای باطن آن پیر پارسا درود می فرستیم.
شهید دستغیب از تولد تا شهادت
سید عبدالحسین دستغیب در سال ۱۲۸۸ شمسی در شیراز در یک خانواده روحانی اهل علم و فضیلت در شیراز متولد شد ، پدرش سید محمدتقی هنگام تولد فرزندش در کربلا به سر می برد و چون ولادت او مقارن با عاشورا بود، نام او را عبدالحسین نهاد.
سید عبدالحسین در ۱۲ سالگی پدر خود را از دست داد و در سال ۱۳۱۰، برای ادامه تحصیل علوم دینی راهی نجف اشرف شد و از محضر بزرگان کسب فیض کرد و به درجه اجتهاد نایل آمد.
با شروع نهضت روحانیت در سال ۱۳۴۱ مبارزه آیت الله با رژیم که از زمان های گذشته ادامه داشت، علنی و آشکار شد و شب های جمعه پس از دعای کمیل سخنرانی سیاسی و تهییج کننده آیت الله تا نیمه خرداد ۴۲ در جمع انبوه شنوندگان نقش بزرگی در پیشبرد انقلاب داشت و نوار سخنرانی ها تا اقصی نقاط ایران منتشر می شد.
آیت الله دستغیب در خرداد ۴۲ بازداشت و به تهران اعزام شد و پس از آزادی اززندان مدتی نیز تبعید و در سال ۴۳ نیز مجددا زندانی و تبعید شد و در سال ۵۶ نیز مدتی زندانی و یا در منزل محاصره و تحت نظر بود و با تمام این فشارها حاضر به مذاکره و مصالحه با رژیم نشد و پرچم مبارزات مردم فارس را بر دوش داشت.
پس از پیروزی انقلاب به نمایندگی اول فارس در مجلس خبرگان انتخاب شد و همزمان به درخواست اهالی شیراز و فرمان امام، امامت جمعه را عهده دار شد و مشغول خدمت به مردم مستضعف بود که در تاریخ بیستم آذرماه ۱۳۶۰ مطابق با ۱۴ صفر ۱۴۰۲ هنگامی که عازم نماز جمعه بود به دست منافقین به درجه رفیع شهادت نایل آمد و به اجداد طاهرینش پیوست.