«لیدا رفعتی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پس از ارسال طرح عملیاتی شهر و روستای بدون دخانیات، دانشگاه های علوم پزشکی با توجه به فعالیت های قبلی خود در حوزه کنترل دخانیات نسبت به تکمیل این فایل ها اقدام کردند.
وی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی همدان اقدام به معرفی شهر قروه درجزین و روستای نگارخاتون برای کسب عنوان مناطق بدون دخانیات کرد که برنامه های این دو منطقه در سایت سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز ثبت شده است.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان توضیح داد: با انجام روند دقیق برنامه شهر و روستای بدون دخانیات تا پایان آبان ۹۹ از سوی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، شهر قروه درگزین و روستای نگارخاتون فامنین در بین دانشگاه های علوم پزشکی در گروه الف قرار گرفتند.
رفعتی گفت: هر شهر یا روستای بدون دخانیات در صورتی می تواند نامزد دریافت لوح شهر یا روستای بدون دخانیات از سوی سازمان جهانی بهداشت باشد که اهداف هفتگانه ارزیابی منظم وضعیت مصرف دخانیات و سیاست های پیشگیرانه از آن، بهبود شرایط محافظت از مردم در برابر دود دخانیات، افزایش دسترسی به خدمات ترک سیگار، تشدید محدودیت های مربوط به تبلیغات و ترویج و حمایت از محصولات دخانی، گسترش و فراگیری هشدارها در مورد مخاطرات مصرف دخانیات، افزایش قیمت محصولات دخانی از طریق افزایش مالیات و بهبود ساماندهی فروش محصولات دخانی را دنبال کند.
وی افزود: برنامه ارائه شده دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص روستای نگارخاتون فامنین در تمامی شاخص ها بالاتر از حد انتظار وزارت بهداشت و میانگین کشوری بود که با کسب امتیاز بالا در گروه الف قرار گرفت.
مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی علوم پزشکی همدان تاکید کرد: به طور حتم تداوم فعالیتها در این روستا باعث تحقق روستای بدون دخانیات می شود.
رفعتی ادامه داد: برنامه های ارائه شده این دانشگاه در برنامه شهر بدون دخانیات قروه درگزین نیز در تمامی شاخص ها بالاتر از حد انتظار وزارت بهداشت و میانگین کشوری بود که در صورت تداوم روند کاری مربوطه، دانشگاه علوم پزشکی همدان می تواند در تحقق پروژه شهر بدون دخانیات در کشور پیشتاز باشد.