به گزارش ایرنا به نقل از نشریه ال موندو، «فرانسیسکو راموس» هماهنگ کننده طرح ملی واکسیناسیون پرتغال امروز (پنج شنبه) در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی آر تی پی اعلام کرد بر اساس پیش بینیها، نخستین محموله از واکسن فایزر در اوایل ماه ژانویه (دی ماه) وارد این کشور شده و در بازه زمانی ژانویه تا فوریه (بهمن- اسفند) فرآیند واکسیناسیون انجام خواهد شد.
به گفته راموس، در مرحله نخست، ۹۵۰ هزار نفر از جمعیت ۱۰ میلیون نفری پرتغال واکسن دریافت خواهند کرد؛ سپس در اواسط فوریه دومین محموله از واکسن فایزر وارد کشور شده و مقامات بهداشتی نسبت به تایید و خرید واکسن مودرنا نیز تصمیم گیری خواهند کرد.
بر اساس اطلاعات وزارت بهداشت پرتغال، سالمندان، کادر بهداشت و درمان و مبتلایان به بیماری های پر خطر، گروه های دارای اولویت دریافت واکسن کووید-۱۹ خواهند بود.
پرتغال از جمله کشورهای اروپایی است که آمار مبتلایان و نیز شمار کسانی که در اثر ابتلا به کووید-۱۹ در این کشور جان باختهاند به شکل چشمگیری از برخی کشورها از جمله اسپانیا تنها همسایهٔ این کشور کمتر است.
علاوه بر موقعیت خاص جغرافیایی این کشور ده میلیون نفری شبه جزیره ایبری و مرزهای محدود زمینی آن، اعلام وضعیت هشدار زودهنگام، مراجعه پایین بیماران کرونایی به بیمارستان و طی دوره درمان در منزل و رعایت مقررات قرنطینه سبب شده پرتغالیها بتوانند در مهار پیامدهای این بیماری همهگیر کارنامه نسبتا موفقی داشته باشند.
در مبارزه با بیماری همه گیر کرونا، از روز دوشنبه مقررات منع رفت و آمد شبانه در مناطق وسیعی از پرتغال اعمال میشود. «آنتونیو کاستا» نخست وزیر این کشور اعلام کرد که این تصمیم ۱۲۱ منطقه از ۳۰۸ شهر، از جمله لیسبون پایتخت و کلانشهر پورتو در شمال پرتغال را تحت تأثیر قرار میدهد. علاوه بر این، مردم نباید در دو هفته آینده بین ساعت ۱۳ تا ۵ صبح خانههای خود را ترک کنند.
هر چند اخبار آغاز واکسیناسیون ملی در کشورهای اروپایی یکی پس از دیگری به گوش می رسد اما با این حال تاثیرات شیوع کرونا بر بخش های پائیندستی و اقشار عمدتا متوسط کشورهای جنوب اروپا از جمله پرتغال شدید بوده و می تواند مشکلات اجتماعی حادی را برای این کشورها در آینده بوجود آورد. تاثیر کرونا بر صنایع تولیدی نیز بسیار عمیق بوده است و چهبسا منجر به از بینرفتن بخشی از طبقه مولد در اقتصاد این کشور خواهد شد.
بر اساس تازه ترین آمارها در پرتغال تا کنون بیش از ۳۳۲ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و همچنین افزون بر پنج هزار نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.