اهواز-ایرنا- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان از پیش بینی ۴۴هزار میلیارد ریال منابع مالی برای استان خوزستان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: این میزان اعتبار با رشد ۸۶.۱ درصدی نسبت به اعتبارات امسال از منابع پیش‌بینی شده برای دیگر استان‌های کشور بیشتر است.

امید حاجتی روز جمعه در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: اعتبارات سهم نفت (سه درصد درآمد صادرات)، اعتبارات تملک سرمایه‌ای استانی، اعتبارات ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده، طرح‌های توسعه و تکمیل راه‌های روستایی، اعتبارات ماده ۲۳ قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و جرایم رانندگی و همچنین قانون استفاده متوازن از امکانات کشور از جمله سرفصل‌های اعتباری هستند که در شورای برنامه‌ریزی استان برای آنها تصمیم‌گیری می‌شود.

وی اعتبارات پیش‌بینی شده لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ ویژه استان خوزستان را ۴۴ هزار میلیارد ریال اعلام‌کرد و گفت: این منابع در مقایسه با سال ۹۹ از رشد ۸۶.۱ درصدی برخوردار است؛ درصورتی که اعتبارات دیگر استان‌های کشور در لایحه بودجه سال آینده از رشد ۶۸.۳ درصدی برخوردار است.

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان بیشترین رشد مربوط به اعتبارات استان را در بخش اعتبارات سهم نفت دانست و افزود: این بخش از اعتبارات پیش‌بینی شده در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ۱۳۹۹ از رشد ۱۶۷ درصدی برخورار است که امیدوار هستیم تخصیص این بند از اعتبارات به خوبی محقق گردد.

حاجتی از پیش‌بینی بیشترین میزان اعتبارات مصوب و سهم اعتبارات عمرانی به خوزستان نسبت به استان‌های کشور در لایحه بودجه سال آینده اشاره‌کرد و گفت: با تخصیص منابع تعیین شده بخش قابل توجهی از پروژه‌های نیمه تمام استان با سرعت بیشتر تکمیل شده و به بهره‌برداری خواهد رسید.

پیش بینی ۲۰ هزار میلیارد ریال برای طرح‌های ملی در خوزستان

وی سرجمع اعتبارات طرح‌های ملی و ملی- استانی شده (استانی ویژه) بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال بیان‌کرد و گفت: این اعتبارات نسبت به منابع درنظرگرفته شده برای دیگر طرح‌های ملی کشور از رشد مشابهی برخوردار است.

حاجتی تصریح‌کرد: سالانه برای حدود سه هزار پروژه عمرانی در استان منابع اعتباری درنظرگرفته می‌شود که برخی از آنها مربوط به پروژه‌های نیمه تمام است و بخش دیگری پروژه‌های مستمر محسوب می‌شوند که نیازمند منابع مالی هستند.

به گفته وی بخش محدود دیگری از این پروژه‌ها بر اساس ضرورت‌های جدید در استان تعریف و عملیات اجرایی آنها آغاز می‌شود.

سالانه ۴۰۰ پروژه عمرانی در خوزستان تکمیل شد

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان یادآورشد: با توجه به میزان تخصیص منابع مورد نیاز، سالانه از محل اعتبارات استانی که در اختیار شورای برنامه ریزی است به‌طور متوسط بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ پروژه تکمیل شده و به بهره‌برداری رسیده اند.

وی ادامه‌داد: این درحالی است که به واسطه منابع قابل توجه درنظرگرفته شده برای سال آینده تکمیل تعداد ۷۰۰ تا ۸۰۰ پروژه عمرانی پیش‌بینی می‌شود.

پروژه‌های اولویت دار در سال ۱۴۰۰ خوزستان

دبیر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان در بخش دیگری از این گفت‌وگو به پروژه‌های اولویت‌دار سال آینده خوزستان که باید با سرعت و توجه بیشتری به بهره‌برداری برسند اشاره‌کرد و گفت: چهارخطه کردن راه‌های مواصلاتی بین شهرستان‌های خوزستان با مرکز استان، توجه به بهبود آب شرب روستایی، عمران شهری و روستایی بخصوص در شهرهای جدید تاسیس شده که شهرداری های آنها نیازمند توانمندی بیشتری هستند، توجه ویژه به حمایت از بهبود وضعیت اشتغال استان در بخش صنعت، کشاورزی و گردشگری از جمله اولویت‌های مهم لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ برای استان خوزستان است.

رشد ۵۹ درصدی اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌های اجرایی خوزستان

حاجتی همچنین در خصوص اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌های اجرایی استان در زمینه‌های حقوق، اضافه‌کار، موضوعات رفاهی کارکان، هزینه حامل‌های انرژِی اشاره‌کرد و گفت: این بخش از منابع درنظر گرفته شده در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ نسبت به امسال از رشد چشم‌گیری برخوردار است.

وی اعتبارات هزینه‌ای استان در سال آینده را با رشد ۵۹ درصدی عنوان‌کرد و گفت: این بخش از منابع درنظرگرفته شده برای استان ۱۱ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال است که با تخصیص‌هایی که صورت می‌گیرد بخش قابل توجهی از مشکلات دستگاه‌های اجرایی در ارائه خدمات جاری و پرداخت هزینه‌های مستمر آنها را رفع خواهد کرد.

تحقق درآمدهای استان در ۱۴۰۰ با فشارکمتری به فعالان اقتصادی

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با اشاره به اینکه وصول درآمدهای استان همه ساله از طریق کارگروه درآمد و تجهیز منابع استان راهبری و برنامه‌ریزی می‌شود گفت: باتوجه به اینکه هم‌اکنون در شرایط رکود قرار داریم و شیوع کرونا و همچنین فشارهای ناشی از تحریم‌ها وضعیت اقتصادی را تحت الشعاع قرار داده، وصول این درآمدها در لایحه بودجه سال آینده برای استان خوزستان تنها از رشد ۱۳.۶ درصدی برخوردار است.

وی یادآورشد: این درحالی است که متوسط تحقق درآمدها در دیگر استان‌های کشور در لایجه بودجه سال ۱۴۰۰ با متوسط رشد ۲۷.۱ درصدی همراه است.

حاجتی عمده درآمدهای قابل وصول در استان را اخذ مالیات دانست و گفت: برهمین اساس در سال آینده شاهد فشار کمتری بابت اخذ مالیات از مودیان و فعالان اقتصادی در استان خواهیم بود.

دبیر شورای برنامه‌ریزی خوزستان با تاکید بر اینکه تقریبا کمتر از نصف رشد درآمدی که در کشور درنظرگرفته شده برای خوزستان تعیین گردیده گفت: از این بابت می‌توان گفت؛ شرایط برای فعالان اقتصادی در زمینه پرداخت مالیات بهتر خواهد شد.

ردیف‌های متفرقه پیش‌بینی شده در لایحه بودجه سال آینده برای خوزستان

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با بیان اینکه در زمینه اعتبارات عمرانی، علاوه بر منابع اشاره شده و یا در اختیار شورای برنامه‌ریزی یا طرح‌های ملی و ویژه نیز ردیف‌های متفرقه قابل ملاحظه دیگری برای بخش‌های مختلف به استان خوزستان  اختصاص داده شده است گفت: از جمله آنها می‌توان به اعتبارات درنظرگرفته شده برای پروژه شبکه فاضلاب اهواز که از محل صندوق توسعه ملی در طول ۲ سال به میزان ۱۰۰ میلیون یورو تامین گردیده اشاره‌کرد.

وی تاکیدکرد: از این میزان ۵۰ میلیون یورو امسال پرداخت خواهد شد و مابقی آن در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی شده است.

حاجتی یادآورشد: همچنین ردیفی به صورت ویژه به میزان ۵۰۰ میلیارد ریال برای توسعه و عمران شهرهای آبادان و خرمشهر، ۱۵۰ میلیارد ریال برای خارج سازی مغروبه‌های اروند رود و ۲۵۰ میلیارد ریال برای تکمیل و توسعه زیرساخت‌های استان ویژه مراسم اربعین در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ پیش‌بینی شده است.

پیش‌بینی هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای اجرای فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان از پیش‌بینی یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای فاز دوم طرح ۵۰۰ هزار هکتاری استان خوزستان در لایحه بودجه سال آینده خبر داد و گفت: امیدوار هستیم عملیات اجرایی فاز دوم این طرح با اولیت توجه به مناطق شمالی استان آغاز شود.

وی خاطرنشان‌کرد: فعالیت و مزیت اصلی این مناطق در حوزه کشاورزی است که اجرایی شدن این طرح بهبود وضعیت اقتصادی در شمال خوزستان را به دنبال دارد.