بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: توسعه شهرستان، استان و کشور اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه در جامعه تفکر توسعه‌ای شکل بگیرد.

«حمید ملانوری» شامگاه پنجشنبه در نشست شورای اداری شهرستان طبس که با حضور نماینده مردم فردوس، طبس، بشرویه و سرایان در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه و فرماندار ویژه طبس و جمعی از مسوولان استان برگزار شد افزود: اگر بخواهیم و اراده کنیم، می‌توانیم بر مشکلات فائق آییم و به پیشرفت برسیم.

وی گفت: نظام جمهوری اسلامی، نظام خدمت است و فرصتی که در اختیار ما قرار گرفته باید در راه خدمت به مردم صرف شود.

استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: فرصت و مجالی که نظام به ما به عنوان مسوولان منطقه داده، مثل گذشتگان گذراست و به زودی تمام می‌شود لذا باید در این مجال به گونه‌ای اقدام کنیم که در پیشگاه خداوند متعال، مردم و وجدان خود، پاسخ درستی داشته باشیم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های غنی استان به ویژه شهرستان طبس تصریح کرد: بدون تردید ما در پیشگاه خداوند باید پاسخگو باشیم که برای بهره‌برداری و بهره‌مندی مردم از این ظرفیت‌ها چه کرده‌ایم. 

ملانوری گفت: اولین گام برای بهره‌برداری هرچه بهتر از این استعدادها این است که برنامه‌ریزی بر پایه اطلاعات، تفکر، تدبیر و اندیشه درست داشته باشیم و با تعامل و هم‌افزایی همه پتانسیل‌های علمی را بکار گیریم و همه در یک جهت به سمت توسعه پیش برویم.

وی با اشاره به اینکه گام دوم در این راه، انگیزه داشتن است افزود: مدیر، کارمند، کارگر و بخش خصوصی نشسته، نمی‌تواند کاری پیش ببرد، وقتی این همه ثروت داریم اما انگیزه و همتی برای بهره‌برداری نداشته باشیم، راه به جایی نمی‌بریم.

استاندار خراسان جنوبی خلاقیت و نوآوری را هم نکته مهمی خواند و گفت: برای استفاده هرچه بهتر از این ظرفیت‌ها باید راه‌های تازه و نو را پیدا کنیم و با استفاده درست از همه منابع و ذخایر در کنار هم برای توسعه، برنامه‌ریزی کنیم. 

وی بیان کرد: توسعه، پیشرفت، برکت و رحمت خدا در اتحاد و همبستگی است و ما زمانی می‌توانیم به این مهم دست یابیم که همه در کنار هم باشیم.

زغال‌سنگ فرصت بزرگی است

ملانوری به بازدیدی که از معدن زغال‌سنگ طبس داشت، اشاره کرد و گفت: زغال‌سنگ، فرصت بزرگی است و براساس رایزنی‌هایی که امروز صورت گرفت به زودی در جلسه‌ای با حضور عوامل دست‌اندرکار، مراحل مختلف کار از اکتشاف تا بهره‌برداری و رسیدن به محصول و بازار فروش مورد پایش و بررسی قرار می‌گیرد تا ببینیم از چه طریق می‌توانیم شرایط موجود را توسعه بدهیم.

وی افزود: موضوع زیرساخت‌های امداد و نجات زغال‌سنگ از مواردی است که قبلا تأکید شده اما به فراموشی سپرده شده است و امروز تاکید شد به طور جدی پیگیری شود.

استاندار خراسان جنوبی از وضعیت راه‌های شهرستان طبس گفت و متذکر شد: راه‌های طبس مربوط به این شهرستان نیست بلکه ظرفیتی ملی است که همه کشور از آن منتفع می‌شوند.

وی گفت: از ظرفیت راه‌های طبس، مرز ماهیرود، بندرعباس، سیستان و بلوچستان و همه کشور استفاده می‌کنند لذا به همین نسبت هم باید برای توسعه آن پیگیری شود.

ملانوری به نیاز اعتباری پست برق طبس برای بهره‌مندی واحدهای صنعتی نیز اشاره و تاکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع، کمک می‌کنیم که این پروژه شتاب بگیرد. 

وی برای رفع مشکلات حوزه بهداشت و درمان شهرستان هم راهکارهایی ارائه کرد و گفت: اجرای این برنامه‌ها و انتخاب بهترین راهکار، نیاز به کار کارشناسی دارد و امیدواریم بتوانیم به زودی بهترین تصمیم را در این زمینه بگیریم. 

ملانوری از برنامه خود برای رفع مشکلات دامداری‌های شهرستان طبس نیز گفت. 

سند توسعه گردشگری طبس تدوین شود

وی همچنین گفت: اگر قرار است از ظرفیت گردشگری طبس استفاده شود، باید سند توسعه گردشگری طبس تدوین شود.

استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: اگر از ظرفیت گردشگری این شهرستان به خوبی استفاده شود، می‌تواند سرمایه فراوانی را برای منطقه ایجاد کند. 

وی گردشگری را یکی از بزرگترین صنایع دنیا در تولید ثروت خواند و تصریح کرد: گردشگری، صنعتی است که آب‌بر نیست، اشتغالزاست و درآمد ایجاد می‌کند، لذا در مناطقی مثل طبس می‌تواند در قالب سند توسعه و براساس برنامه‌ریزی، نتایج خوبی به همراه داشته باشد. 

ملانوری با اشاره به بازدیدهایی که از برخی جاذبه‌های گردشگری شهرستان طبس داشته است، متذکر شد: احیای بناهایی مثل کاروانسرای چهارده در جوخواه علیرغم سختی‌هایی که دارد، بسیار مهم است اما مهمتر از مرمت بناها، اداره کردن آنهاست. 

وی گفت: ما از مرمت بناهای تاریخی به دنبال بازخوانی تاریخ، احیای هویت تاریخی، یادآوری اصالت خود و توسعه فرهنگ عمومی هستیم.

وی با تاکید بر اینکه گردشگری نباید ناهنجاری ایجاد کند گفت: ما از توسعه گردشگری باید به دنبال نشاط اجتماعی و سلامت جامعه باشیم که این موضوع در سایه رونق، اشتغال و جذب سرمایه‌گذاری که اتفاق می‌افتد، رقم می‌خورد.

ملانوری اظهار داشت: ادارات میراث فرهنگی، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و شوراهای اسلامی می‌توانند به این قضیه ورود کنند.

وی با اشاره به اینکه در خیلی از کشورها، بودجه عمومی دولت از گردشگری تامین می‌شود گفت: اگر در حوزه گردشگری طبس، فعالیت خوبی انجام شود، این شهرستان به هیچ چیز دیگری نیاز ندارد.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: گردشگری حتی می‌تواند زغال‌سنگ را تحت تأثیر قرار دهد و ضمن آسیب کمتر، درآمد و ثروت بسیار بیشتری ایجاد کند اما چون نوعی کار فرهنگی است، ظرافت خاصی دارد. 

وی گفت: برای توسعه گردشگری شهرستان طبس باید برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشیم و اقدامات درخور انجام دهیم.

استاندار خراسان جنوبی روز پنجشنبه در دومین سفر شهرستانی خود به طبس رفت و از پروژه‌های عمرانی و زیربنایی این شهرستان در حوزه مسکن، برق، راه، معدن و گردشگری بازدید کرد. اولین سفر شهرستانی استاندار روز سه‌شنبه هجدهم آذر ماه به شهرستان قاینات انجام شد.

طبس در ۲۷۰ کیلومتری بیرجند قرار دارد و با سه بخش مرکزی، دستگردان و دیهوک تنها شهرستان دارای فرمانداری ویژه در خراسان جنوبی است.

شهرستان طبس که از آن به عنوان بزرگترین شهرستان ایران یاد می‌شود، در چهارراه ارتباطی استان‌های خراسان جنوبی، یزد، کرمان و اصفهان قرار دارد.