همدان- ایرنا- معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: شهرک منبت‌کاران روستای «دهفول» در شهرستان نهاوند به منظور ساماندهی کارگاه‎های منبت‌کاران این منطقه راه اندازی و فعال می‌شود.

«هاشم مظاهری» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در مرحله اول این شهرک، ۲۵ قطعه زمین به هنرمندان منبت کار این روستا که جواز تاسیس کارگاه دارند، واگذار شده است.

وی اظهار داشت: بیش از ۱۷ هزار نفر در هنر صنعت منبت مبلمان استان همدان اشتغال بکار دارند که از این نظر همدان یکی از پنج استان برتر در تولید صنایع دستی کشور محسوب می شود.

مظاهری خاطرنشان کرد: بالاترین حجم صادرات سفال ایران به شهر لالجین تعلق دارد و همچنین بالاترین حجم تولید مصنوعات چوبی نیز مربوط به استان همدان‌ است.

به گفته وی با توجه به اینکه ۲۵ قطب بزرگ تولید صنایع دستی در لالجین، ملایر، تویسرکان و سه شهرک تخصصی حاجی آباد، اشترمل و لالجین در استان فعال هستند، توانمندی‌های استان همدان در زمینه صنایع دستی بسیار بالاست.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان ادامه داد: ۲۸ هزار و ۸۰۰ کارگاه ثبت شده صنایع دستی در این استان وجود دارد که ۴۳ هزار و ۵۴۰ نفر در این کارگاهها و در عرصه تولید محصولات متنوع صنایع دستی و هنرهای سنتی مشغول کار هستند.

وی اظهار داشت: درهمین ارتباط کارگاه بزرگ منبت تکمیلی نیز در محدوده جاده همدان-کرمانشاه و در زمینی به مساحت چهار هزار مترمربع راه‎اندازی خواهد شد.

 روستای دهفول نهاوند با ۳۵۰ منبت کار به عنوان پایلوت صنعت منبت استان همدان مطرح شده است.

این روستا در حدود ۷۰ سال سابقه در تولید مبل و منبت دارد و در حال حاضر ۱۲۰ کارگاه فعال نجاری در تولید مبلمان در این روستا فعال است که میانگین سنی فعالان این حوزه ۲۰ تا ۲۵ سال است.

این روستا حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارد.