تهران- ایرنا- شرکت Sanofi Pasteur که یکی از بزرگترین شرکت‌های تولید واکسن در جهان است، تولید واکسن کووید ۱۹ خود را به دلیل نتایج نامطلوبی که بر سالمندان دارد، به تعویق انداخت.

به گزارش روز شنبه از پایگاه خبری گاردین، به گفته متخصصان این شرکت، مشکل کار اینجاست که فرمول نامناسب این واکسن موجب بروز نتایج نامطلوب در سالمندانی شده است که در فاز اول و دوم آزمایش های بالینی شرکت کرده‌اند.

قرار بود فاز سوم آزمایش های بالینی واکسن Sanofi در ماه جاری میلادی آغاز شود و در صورت موفقیت آمیز بودن آن ۱۰۰ میلیون واحد واکسن در سال ۲۰۲۰ و بیش از یک میلیارد واحد در سال ۲۰۲۱ تولید شود.

اکنون متخصصان این شرکت معتقدند اطلاعات به دست آمده در آزمایش های اولیه و آزمایش های بالینی پیشین، روشنگر مسیری است که به تولید یک واکسن موثر و کارآمد منتهی می‌شود؛ اما برای این منظور باید فرمول واکسن بهینه‌سازی شود. قرار است پس از این اقدام، فاز دوم آزمایش های بالینی واکسن از ماه فوریه سال جاری میلادی تکرار شود.

شرکت Sanofi در حال تهیه نوع دیگری از واکسن کووید ۱۹ است که مانند واکسن شرکت‌های فایزر و مدرنا یک واکسن آر ان ای محسوب می‌شود. 

ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ اذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همه‌گیر (pandemic)  به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد؛ اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

انگلیس اولین کشوری است که واکسن فایزر را تایید کرد و واکسیناسیون در این کشور از هفته گذشته آغاز شده است.