اصفهان - ایرنا - بیست و یکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن‌بازار استان اصفهان روز شنبه به‌صورت مجازی کار خود را آغاز کرد و تا بیست و ششم آذر جاری ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، این نمایشگاه امسال به‌دلیل همه گیری بیماری کووید  ۱۹  و وضعیت نارنجی اصفهان به‌صورت مجازی توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و همزمان با هفته پژوهش و فناوری برگزار می‌شود.

معرفی طرح‌ها، پژوهشگران و فناوران برتر در زمینه‌های فنی و مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه، کشاورزی و دامپزشکی، علوم‌ پزشکی، هنر و معماری، فناوری و دانش‌آموزی از جمله اهداف این نمایشگاه است.

جانشین رییس ستاد هفته پژوهش و فناوری استان و رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان روز شنبه به ایرنا گفت: نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری با حضور دانشگاه‌ها، دستگاه‌های اجرایی، مراکز علمی و پژوهشی و صنایع استان در فضای مجازی آغاز به کار کرد که از طریق سامانه istt.ir در دسترس است.

جعفر قیصری با بیان اینکه این نمایشگاه با همکاری استانداری اصفهان برگزار می‌شود، افزود: برگزاری نمایشگاه مجازی این فرصت را فراهم کرد که برخی فعالیت‌های دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی، دستگاه های اجرایی و آموزش و پرورش به‌صورت ویدیو و فیلم کوتاه دریافت و در طول روز پخش شود.

وی با تاکید بر اینکه مخاطبان بیشتری امکان دریافت و مشاهده این فیلم‌ها و برنامه‌ها را در نمایشگاه پژوهش و فناوری دارند، اظهار داشت: برگزاری نمایشگاه مجازی علاوه بر کاهش هزینه‌ها باعث ایجاد تنوع در نحوه ارائه دستاوردها و امکان عرضه  آنها در مدت طولانی‌تر شده است.

قیصری دیگر برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری را معرفی پژوهشگران و فناوران برتر، ارزیابی و معرفی طرح‌های فناورانه و پژوهش‌های کاربردی برتر و معرفی تلاش‌گران عرصه پژوهش و فناوری عنوان و اضافه کرد: ۱۰ کارگروه در این زمینه ایجاد شده است و ۲۴ پژوهشگر و فناور برتر استان اصفهان انتخاب و معرفی می شوند.

رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تاکید بر اینکه همه گیری بیماری کووید ۱۹ اهمیت پژوهش و فناوری را بیش از پیش نشان داد، گفت: در این دوران همه دنیا به پژوهشگران و فناوران برای حل بحران کرونا متوسل شدند.

وی با بیان اینکه محصولات علم و فناوری در حل این بحران و مسائل ناشی از آن مانند واکسن کرونا و نیازهای اجتماعی نقش اساسی دارد، تصریح کرد: از مسوولان و سرمایه گذاران انتظار داریم بیش از پیش به این بخش توجه کنند و در بودجه سال ۱۴۰۰ نیز مدنظر قرار گیرد.

قیصری به ظرفیت‌های  استان اصفهان در زمینه علم و فناوری مانند نیروی انسانی، زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاران اشاره و اضافه کرد: لازم است بخش‌های مختلف به‌ویژه صنایع متوسط بهره برداری بیشتری از این ظرفیت‌های موجود داشته باشند.

۲۵ آذر، روز ملی پژوهش و چهارمین هفته آذرماه به نام "هفته پژوهش و فناوری" نامگذاری شده است.