به گزارش ایرنا، بهمن اخلاقی روز شنبه به رسانه ها افزود: منبر چوبی روستای جوین توسط استادکاران اداره کل میراثفرهنگی استان سمنان مرمت شد و آماده تحویل به مسجد امام حسین(ع) سرخه است.
وی با اشاره به اینکه این منبر پیش از مرمت، در مسجد امام حسین (ع) روستای جوین قرار داشت، گفت: سابقه ساخت این منبر به دوره ایلخانیان بر میگردد.
اخلاقی با بیان اینکه این منبر به علت اندازه کوچک آن فاقد پله است، افزود: نوع اتصالات در این منبر از نوع کوم و زبانه است و ضمن رعایت سادگی در ساخت، دارای تقارن، نظم، زیبایی و تعادل بصری قابل توجهی است.
وی ادامه داد: در قسمت میانی منبر به تاریخ ساخت اشاره شده که ربیعالاخر سنه سبعه و عشرین و سبعمایه که سال ۷۲۷ هجری قمری را نشان میدهد و در قسمت پایین منبر نام سازنده آن با عنوان «کتبه العبد محمد بن ابوبکر خلیل بیابانکی و ابنه فخر الدین» نوشته شده است.
اخلاقی افزود: در دو طرف ستونهای چوبی منبر که محل نشستن واعظ است، عبارت «لا اله الا الله» و «محمدا رسول الله» نوشته شده است.
سرپرست نمایندگی میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سرخه با اشاره به اینکه این منبر به شماره ۱۵۸۹ در فهرست میراث ملی به ثبت رسید، گفت: در مسجد امام حسین(ع) روستای جوین محرابی زیبا و مربوط به دوران سلجوقیان نیز وجود دارد که به شماره ۱۹۹۴ در فهرست آثار ملی به ثبت است.