استاد میر جلالالدین کزازی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: جشن و آیین یلدا یکی از کهنترین گرامیترین جشنهای ایرانی است که از فراسوی هزارهها تاکنون پایدار مانده است.
وی افزود: ایرانیان امروزین هم آن را با شور و گرمی بسیار برمیگذارند.
مترجم کتاب «سه داستان» نوشته گوستاو فلوبر تاکید کرد: از سویی دیگر ویژگی ساختاری جشنهای ایرانی آن است که به گونه گروهی برگزار میشود. خانوادهها گردهم میآیند تا زایش مهر را جشن بگیرند.
کزازی ادامه داد: در این روزگار اندوهبار کرونایی، پیداست که نمیتوان این ویژگی در جشن شب یلدا را پاس داشت و به انجام رسانید.
وی تصریح کرد: تنها چاره و راهکار در این که همچنان ما ایرانیان بتوانیم این جشن را در کنار دیگران برپای بداریم، آن است که از توانشها و ابزارهایی که هم اکنون از آنها برخورداریم، بهره ببریم.
نویسنده کتاب «رؤیا، حماسه، اسطوره» افزود: ما خوشبختانه در این روزگار میتوانیم از دور با یکدیگر در پیوند باشیم. به یاری فناوری رسانهای بر خوان شب یلدا بنشینیم. آیینهای این شب را مانند گذشته با همان شور وگرمی به انجام برسانیم.
کزازی خاطرنشان کرد: این بهترین روشی است که میتوان در کار آورد بی آن که آماج آسیب و گزند این بیماری جهانگیر بود.
به گزاش ایرنا، امسال ایرانیان شب یلدا را به خاطر شیوع ویروس کرونا و رعایت پروتکل های بهداشتی متفاوت از سال های گذشته برگزار خواهند کرد.
یکی از ویژگی های جشن باستانی شب یلدای باستانی، برپایی دورهمی های خانوادگی است اما توصیه های پزشکی بر این است که این جشن با پرهیز از حضور دستجمعی برگزار شود.
ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی پیش گفت: نگران شدید شیوع و گسترش موج دیگر کرونا بعد از دورهمی شب یلدا به خصوص در مناطق سردسیر و شمالی کشور هستیم.
وی از مردم همه مناطق کشور خواست تا دورهمی و تجمع خانوادگی را به حداقل رسانده و شب یلدای امسال را به صورت مجازی برگزار کنند.
از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور(اوایل اسفند ۹۸) تا کنون ۵۱ هزار و ۹۴۹ نفر از هموطنان جان خود را از دست داده اند.