سنندج‌ - ایرنا - دبیر نهاد آبادانی و پیشرفت بنیاد علوی در سروآباد گفت: ۴۰ هکتار زمین درسروآباد با مشارکت بنیاد مستضعفان به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافت.

 محمد علی‌ویسی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرستان سروآباد  با توجه به ظرفیت‌های خوبی که در زمینه کشاورزی  دارد در طرح حمایتی بنیاد مستضعفان قرار گرفته است و در راستای این طرح تاکنون کشاورزان سروآبادی بیش از ۴۰ هکتار از اراضی خود را به کاشت گیاهان دارویی اختصاص داده‌اند.

وی افزود: در این مرحله پنج هکتار زعفران، ۶ هکتار کنجد، ۲۵ هکتار نخود سیاه، پنج هکتار سیاه دانه و پنج هکتار کرفس محلی کشت شده و برداشت سال اول زعفران توسط کشاورزان و برای مصرف خانوار کشاورز صورت گرفته است.

علی‌ویسی اضافه کرد: پیش بینی می‌شود سطح کشت تا اول تیر ماه سال آینده به بیش از ۱۰۰ هکتار افزایش پیدا کند که در برنامه های آتی کشت سماق، بید مشک، گل محمدی و دیگر گیاهان دارویی مد نظر قرار می گیرد و پیش بینی می‌شود با این مقدار کشت گیاهان دارویی ۱۰۰ مورد اشتغال جدید و شاهد توسعه و تثبیت شغلی ۲۰۰ کشاورز در شهرستان خواهیم بود.

وی یادآور شد: در این طرح ۱۰ روستا و بیش از ۱۴۰ بهره بردار مشارکت داشته‌اند که این اعداد در اجرای برنامه های آتی کشت گیاهان دارویی به روستاهای بیشتری قابل تسری است.

علی‌ویسی اظهار داشت: برای افزایش ارزش گیاهان دارویی و زنجیره ارزش، برنامه هایی در زمینه بسته بندی مناسب، استفاده از جوامع محلی، بازار فروش، ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات گیاهان دارویی توسط بنیاد مستضعفان در حال برنامه ریزی است.

دبیر نهاد آبادانی و پیشرفت بنیاد علوی در سروآباد گفت: استفاده از ظرفیت اراضی حاصل خیز و میزان بارش های بهاری خوب در منطقه سروآباد و همچنین استفاده از جوامع  بومی و محلی در کشت و تولید گیاهان دارویی علاوه بر رونق اقتصاد و نقش موثر در سلامت خانوار روستایی می تواند در ایجاد اشتغال روستاییان نقش موثری داشته باشد.

وی تاکید کرد: افزایش ارزش گیاهان دارویی در گرو توسعه  کشت، بسته بندی مناسب، استفاده از جوامع محلی و بازار فروش بوده که این امر نیازمند برنامه ریزی لازم است تا از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.

علی‌ویسی افزود: این اقدامات با مشارکت و تخصیص یارانه به همراه آموزش و مشاوره کاشت، داشت و برداشت توسط بنیاد مستضعفان انجام می‌شود.