گچساران- ایرنا- رییس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: طرح ممیزی در ۴۳۳ هزار و ۵۶۲ هکتار از مراتع این استان به منظور ساماندهی بهره برداران و مرتعداران و حفاظت از این زمین ها اجرا شد.

سلیمان محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شناسایی بهره برداران، تعیین حدود مراتع برای ایجاد تعادل دام و مرتع و صدور پروانه چرای دام در راستای طرح ملی مدیریت پایدار از مهم ترین اهداف اجرای طرح ممیزی مراتع است.

وی ابراز کرد: سه هزار و ۲۸۸ فقره پروانه چرای دام تاکنون از سوی منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای بیش از ۶ هزار نفر از دامداران این استان صادرشده است.

محمدی بیان کرد: پروانه‌های چرای دام صادره شده باید منجر به طرح اجرایی مرتع‌داری شود، درغیر این صورت فاقد اعتبار بوده و باطل خواهد شد.

رییس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: تمدید پروانه چرای دام در این استان ضروری می باشد مرتعداران و دامداران دارای پروانه چرا باید طبق قوانین و مقررات سالانه نسبت به تمدید آن اقدام کنند.

وی تصریح کرد: مطابق ماده ۲۰ اصلاحیه شیوه نامه فنی و اجرایی بهره برداری از مراتع کشور، دامدارانی که پروانه چرای دام دریافت کرده‌اند مکلف به تهیه طرح مرتعداری هستند که در غیر این صورت برابر قانون باید این پروانه ها باطل گردند.

محمدی ادامه داد: در صورت تهیه نکردن طرح مرتعداری از سوی دامداران در زمان تعیین شده پروانه چرای دام آنها ابطال می‌شود.

وی گفت: دامداران دارای پروانه‌های چرای دام در بازه زمانی باقی مانده می بایست به ادارات منابع طبیعی برای درخواست تهیه طرح مرتعداری مراجعه، و پس از گذشت فرصت باقی‌مانده عدم مراجعه منجربه ابطال پروانه چرا و بلا معارض شدن مرتع می‌شود.

محمدی بیان کرد: مدت چرای دام، ظرفیت مراتع، تاریخ ورود و خروج دام از مرتع و ایجاد تعادل بین دام و مرتع از مهم ترین راهکارها در زمینه مدیریت بهینه مراتع به شمار می رود.

مراتع کهگیلویه و بویراحمد با تولید ۵۴۰ هزار تن علوفه در سال ظرفیت چرای ۹۰۰ هزار واحد دامی را دارد.

تنها عشایر استان افزون بر یک میلیون راس دام در اختیار دارند.