تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۵

یزد- ایرنا- آموزش و پرورش با همه‌گیری کووید-۱۹ برای کمک به دانش‌آموزان و فرهنگیان برای حضور در کلاس‌های برخط ( آنلاین) نسبت به طراحی شبکه آموزش دانش‌آموزی (شاد) اقدام که به رغم تمامی تلاش‌ها هنوز بنحو مناسب قابل استفاده نیست.

وجود اختلال‌های مکرر، کندی کار، سرعت پایین، قطع و وصل‌های مکرر و ارسال سخت صدا، تصاویر و متن برای مخاطبان، اهم مشکلات موجود این نرم‌افزار جدید بومی در عرصه تعلیم و تربیت است.

کندی عملکرد و تداوم مشکلات با وجودی که دانش‌آموزان و معلمان باید در شرایط کرونایی از فضای مجازی برای فراگیری دروس خود استفاده کنند موجب نارضایتی خانواده‌ها و استفاده کنندگان شده است.

در این خصوص تعدادی از دانش‌آموزان و فرهنگیان بر خلاف میل قلبی برای عقب نماندن از درس و بحث مدرسه، شبکه آموزش دانش‌آموزی را ترک و مجبور به کوچ اجباری به سایر شبکه‌های اجتماعی شدند.

بخش عمده‌ای از دانش‌آموزان و فرهنگیان در این شرایط به خصوص در مقطع متوسطه دخترانه و پسرانه برای جبران مشکل موجود از برخی نرم‌افزارهای جایگزین که بخش عمده آن خارجی است استفاده می‌کنند.

تاکنون از سوی مسوولان برای برای برطرف کردن مشکلات این شبکه و رفع دغدغه کاربران به خصوص دانش‌آموزان و معلمان قول‌های مساعدی داده شده و هرچند برخی اقدام انجام گرفته ولی هنوز مشکلات وجود دارد.

برای استفاده هرچه بهتر از این نرم‌افزار وطنی و جلوگیری از شیوع سایر شبکه‌های خارجی برای تدریس، باید مسوولان جدی وارد عرصه فعالیت شده و جدی پیش از امتحانات نوبت اول در دی‌ماه اقدام لازم را انجام دهند.

شبکه شاد حدود ۱۰ میلیون نفر کاربر فعال دارد که روزانه ۲۵۰ هزار کلاس درس که ۱۱۰ هزار کلاس آن به صورت زنده است در این برنامه برگزار می‌شود و قطعاً این حجم سرویس سخت‌افزاری برای شبکه ممکن نیست.

این شبکه یک نرم‌افزار بومی است که باید ۵۵۰ هزار کلاس درس را برای تعلیم و تربیت دانش آموزان و استفاده فرهنگیان و خانواده‌ها کشور مدیریت کند.

همزمان با سراسر کشور ۲۷۰ هزار دانش‌آموزان یزدی سال تحصیلی جاری را در استان با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی ستاد ملی مقابله با کرونا بهار تعلیم و تربیت آغاز کردند.

تعداد دانش آموزان مقطع ابتدایی ۱۴۹ هزار و ۲۴۵ نفر اعلام شده که در پنج هزار و ۸۰۳ کلاس درس و ۸۷۳ باب مدرسه، سال تحصیلی خود را آغاز کردند.

همچنین ۵۷ هزار و ۴۶۶ نفر دانش آموز دوره اول متوسطه در ۲ هزار و ۱۴ کلاس درس و ۳۹۴ باب مدرسه و ۵۰ هزار و ۱۴۵ نفر هم در دوره دوم متوسطه در ۲ هزار و ۳۸ کلاس درس و ۴۸۷ واحد آموزشی مشغول به تحصیل شدند.

حدود ۲۶ هزار دانش آموز نیز در پایه پیش دبستانی، سال تحصیلی خود آغاز کردند.

در مجموع افزون بر ۱۰ هزار کلاس درس در قالب یک‌هزار و ۸۰۰ مدرسه برای سال تحصیلی در استان پذیرای دانش‌آموزان هستند.

استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.