تهران- ایرنا- رییس هیات عامل ایدرو گفت: این سازمان در راستای وظایف توسعه‌ای و تسهیل‌گرانه خود تاکنون زمینه بیش  از ۱۳۰  قرارداد به‌هم‌رسانی بین شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور با واحدهای دارای نیاز در بخش تولید و صنعت به ارزش بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال  را فراهم کرده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، «محسن صالحی‌نیا»‌ با اشاره به طرح رسوخ فناورانه که از پارسال از سوی وزارت صنعت به ایدرو سپرده شده، افزود: در جریان این طرح ایدرو اقدام به شناسایی دقیق نیازهای فناورانه واحدهای تولیدی از یک سو و شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند از سوی دیگر  کرده است.

وی بیان‌داشت: ایدرو با پیوند ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و نیازهای فناورانه کارخانجات صنعتی، در نهایت به‌هم‌رسانی کسب‌وکار بین آنها در قالب تعریف پروژه‌های فناورانه را انجام داده است.

صالحی‌نیا ادامه‌داد: اجرای این طرح علاوه بر توسعه داخلی‌سازی محصولات فناورانه و دانش‌بنیان و کاهش واردات این اقلام، موجب توسعه بازار محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان شده و افزایش درآمدزایی و اشتغال‌زایی این‌گونه شرکت‌ها  را که اکثر آنها نوپا هستند، در پی دارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت  به برخی از محصولات فناورانه در راستای اجرای این طرح اشاره و خاطرنشان‌کرد: دستگاه فلومتر اولتراسونیک مورد استفاده در صنایع آب و فاضلاب و صنعت نفت با صرفه‌جویی ارزی ۲۵ هزار دلاری، سانتریفیوژهای توپولار، دکانتور و سنگ مخزن مورد استفاده در صنایع دارویی، غذایی و صنایع نفت‌وگاز با صرفه‌جویی ارزی فعلی ۳۵۰ هزار دلار  و پیگ‌های هوشمند MFL  مورد استفاده برای پایش سلامت خطوط لوله نفت و گاز با پتانسیل صرفه‌جویی ارزی در صورت توسعه بازار ۲۰ میلیون دلار از جمله این طرح هاست.

صالحی‌نیا ، نقش صندوق‌های حمایتی از قبیل صندوق نوآوری و شکوفایی و سایر مراکز حمایتی در تامین منابع مالی این به‌هم‌رسانی‌ها و پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان به‌منظور اجرای سفارش‌های صنایع را کلیدی و موثر خواند و ابراز امیدواری کرد این روند حمایتی همچنان استمرار و افزایش یابد.

به گفته وی، طرح رسوخ فناوری در معاونت صنایع پیشرفته ایدرو همچنان به عنوان یک برنامه جدی در سال «جهش تولید» در حال پیگیری است .

به گزارش ایرنا، وزارت صنعت برای تحقق اهداف برنامه تعمیق ساخت داخل، در مجموع برای سال‌های ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ دستیابی به هدف ۱۰ میلیارد دلاری داخلی‌سازی انواع اقلام کالایی وارداتی را به عنوان برنامه محوری خود تعیین کرده است.