به گزارش روز شنبه ایرنا، سازمان برنامه و بودجه کشور،گزارشی درباره عملکرد شاخصهای مهم مرتبط با بخش محیط زیست در هفت سال اخیر را منتشر کرد.
طبق این گزارش با حفاظت از منابع پایه زیستی از جمله تعیین حقابه تالابها و تدوین و اجرای برنامه مدیریت زیست بوم از تعداد ۳ تالاب در سال ۱۳۹۲ به ۱۷ تالاب در سال ۱۳۹۸،حفاظت از گونههای در معرض تهدید و خطر از ۲ گونه در سال ۱۳۹۲ به ۱۹ گونه مختلف در سال ۱۳۹۸ ، تهیه و اجرای طرح جامع مدیریت پسماندهای شهری از تعداد ۳۸۰ شهر در سال ۱۳۹۲ به ۸۸۰ طرح/شهر در سال ۱۳۹۸ محقق شد.
همچنین به منظور بهبود وضعیت هوای شهرها و کاهش آلودگی آنها، میزان تولید روزانه سوخت بنزین و گازوئیل یورو ۴ در کشور که بواقع از سال ۱۳۹۵ مورد توجه جدی این دولت قرار گرفته بود در پایان سال ۹۸ به میزان روزانه ۱۴۰ میلیون لیتر رسیده است.
به علاوه تراز آبی دریاچه ارومیه که تا سال ۱۳۹۲ به سرعت رو به افول بوده است و نگرانیهای بسیاری در خصوص خشک شدن کامل آن وجود داشت در سال ۱۳۹۸ تراز افزایشی به خود گرفت و اکنون به حدود ۱۲۷۲ متر رسیده است.
در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور نیز توجه زیادی به بخش محیط زیست شده است. با تخصیص اعتبارات پیشبینی شده انتظار میرود اقدامات و نتایج زیر ضمن اجرای بودجه سال ۱۴۰۰ در بخش محیط زیست رشد ۶۳ درصدی اعتبار حفاظت از تنوع زیستی و حیات وحش و مناطق تحت مدیریت، رشد حدود ۴۴ درصدی حفاظت، پایش و احیای تالابها و رودخانههای در معرض خطر کشور، رشد ۴۲ درصدی اعتبار برنامههای اجرایی آموزش و پیام رسانی محیط زیستی و افزایش بیش از ۸۱ درصدی اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای بخش محیط زیست (از ۲۷۵ میلیارد تومان مصوب قانون بودجه سال ۱۳۹۹ به ۵۰۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰)پیشبینی شد.
برابر این گزارش در بودجه سال آینده رشد ۹۸ درصدی اعتبارات هزینهای سازمان حفاظت محیط زیست (از ۶۰۴ میلیارد تومان مصوب قانون سال ۱۳۹۹ به ۱۱۹۵ میلیارد تومان در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰)، ایجاد ردیف درآمد- هزینه تحت عنوان کاهش آلودگی و جلوگیری از تخریب محیط زیست از طریق اعطای تسهیلات و حمایت مالی موضوع بند (م) تبصره (۶) لایحه بودجه سال۱۴۰۰ بابت سی و پنج درصد از عوارض آلایندگی وصول شده به مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان پیشنهاد شد.
به گزارش ایرنا، لایحه بودجه سال آینده دوازدهم آذر ماه توسط دولت تقدیم مجلس شورای اسلامی شد.